Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei 14.11.2009

Ziarul de Vrancea
14 nov 2009 585 vizualizări
Planul Guvernului de a inghesui referendumul si prezidentialele pe aceeasi lista a picat; Razboiul politic dintre Geoana si Basescu de pe Internet continua cu publicarea unei carti in SUA; Trei salve de tun, onoruri militare si ropote de aplauze pentru maestrul Gheorghe Dinica; Gaz ieftin pentru industrie, nu si pentru populatie

Razboiul politic dintre Geoana si Basescu de pe Internet continua cu publicarea unei carti in SUA. Portalul electronic de stiri Yahoo News precizeaza faptul ca in Statele Unite a aparut o carte, cu titlul "Basescu: Rusinea Romaniei", lucrare promovata de un blog din California, www.americansagainstcorruption.org. Numele ziarului nostru este pomenit in finalul stirii Yahoo, care preia un citat din recenzia lucrarii facute de catre respectivul blog american. "Gardianul" apreciaza faptul ca este citat si dincolo de Ocean, insa avem un amendament important de facut. Dupa scurte investigatii specifice am constatat ca blogul american are in spate acelasi sponsor, aceeasi adresa, precum si alte elemente de identificare identice cu entitatea care a clonat pentru a doua oara site-ul de campanie al lui Traian Basescu, infiintand domeniul www.traianbasescu.org. Daca site-ul clona care parodiaza mesajele de campanie ale lui Traian Basescu a fost infiintat pe data de 2 noiembrie, blogul care promoveaza cartea "Basescu: Rusinea Romaniei" a fost infiintat pe data de 1 noiembrie. Integral in Gardianul.


Vacanta parlamentara reduce speranta de viata a Nataliei. O noua piedica in cazul femeii internate la Fundeni care are nevoie de transplant: legile nu pot fi modificate din cauza absentei alesilor. Cazul Nataliei Diaconescu, femeia care are nevoie de transplant renal, prezentat in editia de ieri a EVZ, este departe de a fi rezolvat. Mama sa, Elena Misail, a venit de cateva zile din Republica Moldova pentru a-i dona un rinichi, insa nu se poate interna pentru prelevarea organului intrucat nu are cetatenie romana. Legea prevede un termen de minimum cinci luni pentru acordarea cetateniei in cazul celor care traiesc in fostele spatii romanesti, scrie EvZ.


Cum invata copiii romani in strainatate. In timp ce elevii nostri sunt cocosati de lectii, cei care au avut sansa sa studieze si in alte tari spun ca acolo invatau de placere. Metodele de predare din Romania nu-i pregatesc pe elevi pentru o competitie cu europenii. Tinerii romani care au studiat peste hotare ne arata cat de ineficienta e scoala romaneasca, noteaza Adevarul.


Planul Guvernului de a inghesui referendumul si prezidentialele pe aceeasi lista a picat. Vor fi doua liste si doua declaratii pe propria raspundere: costuri suplimentare de 1 milion de euro. Intr-o sedinta-fulger, Cabinetul demis Boc a decis ca la alegerile prezidentiale si referendum sa fie folosite doua tabele electorale, nu un singur tabel, iar persoanele care voteaza in sectii speciale sa completeze doua declaratii pe propria raspundere. Aceste modificari presupun costuri suplimentare de peste 4 milioane lei (circa un milion de euro in plus fata 1,45 milioane euro). "Cheltuielile in plus sunt aproape 41 de miliarde de lei vechi, dar sigur ca, din punctul meu de vedere, respectam decizia de suspendare pe care am primit-o astazi, n-o comentam, o aplicam. Eu cred ca procedura este mult mai greoaie. In sectia de votare, cetatenii se vor tot invarti, dar asta e, asa e viata. Va fi vorba de o singura sectie de votare, o singura comisie", a declarat ministrul interimar al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, citat de Gandul.


Zece cauze pentru care noi iesim din criza mai tarziu. Lupta politica si dezordinea din finantele statului sunt doua dintre explicatiile pentru care economia Romaniei intarzie sa creasca. Desi Uniunea Europeana (UE) a anuntat iesirea din recesiune, Romania va ramane pe minus inca multe luni de acum incolo, spun analistii. Cauzele sunt multiple si tin de dezechilibrele istorice sau de moment, precum si de hibele de organizare, scrie EvZ.


Misterul doctorului Deca: a luat pachetul Ceausestilor si apoi a disparut in America. La Vacaresti, cand dictatorii-fugari au fost mutati din Dacia doctorului Nicolae Deca in cea a lui Petrisor Nicolae, coletul de la Snagov a ramas in portbagajul primei masini. In 1990, la scurt timp dupa ce i-a "plimbat" pe sotii Ceausescu, Nicolae Deca a obtinut vize de SUA intr-un timp-record si a parasit Romania cu familie cu tot, noteaza Adevarul.


Trei salve de tun, onoruri militare si ropote de aplauze pentru maestrul Gheorghe Dinica. Printre cruci si figuri, rebegita, multimea asteapta de o ora si mai bine cortegiul. Pana atunci, lumea din curte i-a despicat viata in patru - ce bine a facut cutare rol, ce zambet purta in coltul gurii, ce multe persoane au venit de dimineata, la Teatrul National in foaier, sa-i aprinda lumanari"¦ Dar dintr-odata, multimea din cimitir s-a trezit cu dricul in fata, la cativa metri, si brusc s-a facut liniste. Nu se mai stie care a fost primul de a aplaudat, actor sau om simplu, dar cineva a dat startul. Dupa el au aplaudat toti, minute bune, ca atunci cand veneau la teatru sa-l vada jucand. Prieteni din copilarie, bunici, mame cu copii dupa ele, tineri tatuati, sute si sute de oameni, noteaza Gandul.


Filat, catre oficialii europeni prezenti la Bucuresti: "Permiteti-mi sa vorbesc in limba mea materna - romana". Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a ajuns, ieri, la Bucuresti, pentru a participa la summitul Initiativei Central Europene (ICE), reuniune la care participa sefii de guvern ai statelor membre. La inceputul anului 2009, Romania a preluat de la Republica Moldova presedintia ICE. Filat si-a incheiat alocutiunea in fata oficialilor europeni intr-un mod inedit. "Fiindca ne aflam aici, la Bucuresti, permiteti-mi sa vorbesc in limba mea materna - romana", citeaza Unimedia.md. "Am certitudinea ca toate delegatiile prezente in aceasta sala, indeosebi ale statelor care n-au dobandit inca statutul de membru al UE, impartasesc gratitudinea noastra fata de Romania, tara care contribuie de o maniera substantiala la atingerea obiectivelor ICE si a devenit unul dintre cei mai activi sustinatori ai extinderii Uniunii Europene, dincolo de frontierele sale actuale", a continuat basarabeanul. Integral in Gardianul.


Gaz ieftin pentru industrie, nu si pentru populatie. Combinatele energofage vor fi alimentate inca un an doar cu gaze din productia interna. Unele dintre marile companii industriale vor primi, pana la sfarsitul anului 2010, gaze din productia interna cu aproape 50% mai ieftine decat cele importate. Amendamentul pentru prelungirea perioadei in care anumite companii vor fi alimentate doar din productia interna a fost depus in Parlament, dupa cum a anuntat joi Adriean Videanu, ministrul Economiei. Totodata, Videanu a mai mentionat ca "facilitatea este pentru sectorul industrial, nu pentru populatie", scrie Romania Libera.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.