Ultima oră

POLITICA: Politic Show 14.11.2009

Ziarul de Vrancea
14 nov 2009 552 vizualizări
Geoana, netrimisul special al Romaniei la Moscova; In Arges, PD-L a branduit sticlele de votca cu chipul lui Traian Basescu; Chiar daca interimatul Guvernului Boc a expirat , tot el va administra treburile publice pana la venirea noului Cabinet, iar Liberalii le arata PSD-istilor pisica PDL-ista

Geoana, netrimisul special al Romaniei la Moscova. Fara sa fie autorizat de CSAT, candidatul PSD la presedintie a negociat in nume personal "normalizarea" relatiilor cu Rusia. Prezidentiabilul PSD, Mircea Geoana, a recunoscut ca, in aprilie, a efectuat o vizita privata la Moscova si a justificat deplasarea in scopul "normalizarii dialogului Rusia-Romania", cu toate ca nu fusese mandatat de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), organism al carui vicepresedinte era la acea vreme, noteaza EvZ.


In editorialul "Si Basescu ii indrageste pe moguli...", Mircea Marian scrie: "Sa nu va-nchipuiti ca, a doua zi dupa ce Basescu va castiga alegerile, mogulii din presa se vor ofili si se vor transforma-n praf, precum personajul negativ din "Vrajitorul din Oz". Intr-adevar, un scenariu ar fi ca viitoarea putere sa le taie accesul la sursele de finantare si sa mobilizeze procuratura impotriva lor. Putin probabil. Mogulii sunt o specie utila tuturor politicienilor romani, inclusiv lui Basescu, iar daca Vintu, Voiculescu si Patriciu vor disparea, ei vor fi inlocuiti rapid de oligarhii "buni", care-l tamaiaza pe actualul presedinte. Sa ne amintim de cateva fapte. Care sunt trusturile care au beneficiat din plin de reclama platita din bugetul ministerului condus de Elena Udrea? Realitatea-Catavencu si Intact, compania lui Dan Voiculescu. Ce televiziune a sifonat banii Tarom si i-a facut reclama doamnei Ruxandra Brutaru, directoarea companiei, instalata in post de Radu Berceanu? Antena 1. Dar doamna Monica Iacob Ridzi unde a plasat banii Ministerului Tineretului? Tot in buzunarele domnilor Vintu si Voiculescu". Integral in EvZ.


In Arges, PD-L a branduit sticlele de votca cu chipul lui Traian Basescu. La Suceava, PSD se bate cu PD-L pe pungile cu zahar UE. Vicepresedintele PNL Arges, deputatul Andrei Gerea, i-a acuzat pe PDL-isti, intr-o conferinta de presa, ca distribuie in judet sticle de votca pe care au lipit etichete cu sigla partidului si fotografia lui Traian Basescu. Liderul liberal a adus cu el o astfel de sticla ca sa le-o arate ziaristilor. Pe sticla era aplicat un autocolant cu o fotografie infatisandu-i pe Basescu si pe liderul PD-L din localitatea argeseana Stefanesti, Valeriu Tudor, insotita de indemnul "Votati Basescu presedinte" si sloganul "Impreuna pentru un oras european", noteaza Gandul.


Chiar daca interimatul Guvernului Boc "a expirat", tot el va administra treburile publice pana la venirea noului Cabinet. Guvernul demis condus de Emil Boc isi incheie astazi cele 45 de zile de interimat, insa nu are cine sa vina sa preia, in mod oficial, portofoliile. Cum Guvernul Croitoru nu a primit votul de investitura al Parlamentului si cum Guvernul Negoita nu a ajuns, deocamdata, sa ceara votul forului Legislativ, in continuare, Executivul Boc se va ocupa de actele necesare pentru administrarea treburilor publice pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern. Boc a prezicat, ieri, ca Executivul ar fi fost obligat sa se prezinte in Parlament cu alti ministri, in locul interimarilor doar daca nu era demis prin motiune, dar poate ramane in forma actuala in cazul de fata, noteaza Gardianul.


Liberalii le arata PSD-istilor "pisica" PDL-ista. Liberalii incearca sa-si asigure o pozitie favorabila in perspectiva negocierilor pentru viitoarea guvernare de dupa alegerile prezidentiale. In ultima perioada, liderii PNL au incercat sa lase portile deschise atat pentru PDL, cat si pentru PSD. Modalitatea: atacuri lansate de mai-marii liberali in directia competitorilor electorali, astfel incat sa lase impresia ca jocurile nu sunt facute inca. De asemenea, liberalii incearca sa transmita propriului electorat semnalul ca votul in favoarea lor nu este inutil, nefiind arondati niciunuia dintre prezidentiabilii dati ca fiind sigur in turul II, noteaza EvZ.


Nastase: "Daca alegerile prezidentiale ar fi avut loc undeva in februarie-martie 2010, Traian Basescu nu ar mai fi candidat". Fostul premier, Adrian Nastase, a precizat, ieri, pe blogul personal ca nici presedintele Traian Basescu, nici Guvernul "nu si-au propus sa scoata Romania din criza". Mai mult, Nastase considera ca, daca alegerile pentru presedintie ar fi fost organizate in prima decada a anului urmator, Basescu ar fi renuntat la candidatura, noteaza EvZ.


de M.C. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.