Ultima oră

Prefectura a sistat taierile de paduri de la Vidra

Doina Ganea
14 nov 2009 938 vizualizări
Avind in vedere solicitarile locuitorilor comunei Vidra de a-si primi inapoi terenurile, Prefectura Vrancea a decis stoparea taierilor de paduri din zona.

"Pentru a veni in sprijinul persoanelor care au depus cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu destinatie forestiera ce se regasesc in unitatea U.P. IV Vizantea "" Ocolul Silvic Experimental Vidra, Institutia Prefectului judetului Vrancea a solicitat Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice Bucuresti si Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva ca, pina la solutionarea dosarelor de reconstituire, sa sisteze, in limita posibilitatilor legale, lucrarile de ingrijire si conducere a arboretelor, respectiv exploatarea produselor secundare "rarituri", autorizate si contractate de agenti economici ca masa lemnoasa pe picior", ne-a precizat prefectul Ion Oprea. In urma cu doua saptamini, un grup de 30 de persoane de la Vidra au protestat la Prefectura Vrancea impotriva comisiilor locale si judetene de aplicarea fondului funciar deoarece nici pina la aceasta data nu i-au pus in proprietate pe toti cei care au depus dosarele de retrocedare. Oamenii au atras atentia prefectului Ion Oprea ca, in timp ce revendicarile lor sint tergiversate, in padure au loc taieri masive de arbori, taman pe terenurile ce urmeaza a le fi retrocedate. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.