Ultima oră

POLITICA: D'ale campaniei 13.11.2009

Ziarul de Vrancea
13 nov 2009 535 vizualizări
Ziua atacurilor electorale centrate pe Mircea Geoana. Oprescu si Antonescu au pus tunurile pe presedintele PSD. Acesta se face ca nu aude si ignora atacurile celor doi

Sorin Oprescu si Crin Antonescu l-au atacat, joi, pe presedintele PSD, Mircea Geoana. In cadrul unei conferinte de presa, Oprescu l-a catalogat pe social-democrat "un produs artificial manipulat de Vanghelie si Hrebenciuc". Mai mult de atat, primarul Capitalei a declarat ca Geoana s-a agatat de pulpana, imaginea si inteligenta lui Ion Iliescu, Nastase, Tanasescu, Mitrea. De la Calarasi, Crin Antonescu i-a cerut public explicatii lui Geoana privind vizita neoficiala a acestuia la Moscova, din 27 aprile. Geoana si-a continuat turneul electoral la Sibiu, ignorand total atacurile celor doi contracandiati.


Candidatul independent la presedintie, Sorin Oprescu, a surprins, joi, presa cu atacuri dure la adresa fostului coleg de partid, Mircea Geoana. Oprescu l-a acuzat pe acesta ca "si-a ascuns jocurile si adevaratele interese fata de conducerea PSD si a fost infiiat de Vanghelie si Hrebenciuc".


"Geoana nu a fost, nu este si nu va fi niciodata un lider autentic. Si-a ascuns mereu adevarata fata, si-a ascuns jocurile, si-a ascuns adevaratele interese, s-a ascuns mereu in spatele cuiva. S-a agatat de pulpana, de imaginea, de inteligenta oamenilor din jur, fie ca acestia s-au numit Iliescu, Nastase, Tanasescu, Mitrea sau Grupul de la Cluj. De unul singur nu a avut niciodata curajul sa faca nimic.(...)


Geoana a fost infiat de catre grupuri de interese conduse de Vanghelie, Gusa si Hrebenciuc. Aceste grupuri il manipuleaza si au capturat si blocat PSD pentru interese proprii (...) Geoana este un produs artificial si fals marca Vanghelie-Hrebenciuc".



Oprescu: Scopul lui Geoana este cascavalul politic


Oprescu si-a continuat acuzatiile la adresa presedintelui PSD vorbind de compromisurile politice si ascensiunea acestuia in partid. "Geoana a ajuns lider al partidului prin jocuri de culise, folosindu-se de oameni ca cei din Grupul de la Cluj, pe care, ulterior, i-a marginalizat fara scrupule.


A devenit lider al unui partid si a continuat politica de dezbinare in randul partidului prin duplicitate si fatarnicie, eliminand si marginalizand oameni de valoare ai partidului.(...)Singurul scop al lui Geoana a fost cascavalul politic. Demagogia si lacomia clanului reprezinta singurul motor care il impinge".


Oprescu a vorbit despre formarea unui "bloc mediatic" care il ajuta pe Geoana in campania electorala.


"Eu personal sunt ingrijorat de manipularile grosolane, pornid de la sondajele de opinie, de la blocul mediatic care se face in asa fel incat nici parerile sa nu mai poata sa razbata. Razbate cate o fraza firava, care nu face altceva decat sa loveasca prea putin in imaginea de inger de pe dric pe care i-au construit-o lui Geoana".



Antonescu: Ce a facut Geoana la Moscova


Aflat in vizita la Calarasi, candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, i-a cerut lui Mircea Geoana explicatii privind vizita sa neoficiala la Moscova din luna aprilie 2009.


"Intai si intai sa ne spuna in ce a constat aceasta intalnire, care este adevarul in legatura cu posibila sa solicitare de sprijin din partea Moscovei, in campania electorala, daca este adevarat acest lucru sau nu. Avem nevoie de un raspuns oficial. Domnul Geoana trebuie sa ne spuna de ce era nevoie de o intalnire neoficiala pe care presedintele Senatului sa o aiba si de ce asupra ei s-a pastrat atata vreme tacerea, mai precis pana cand presa a dat de urma acestei intamplari."


De asemenea, Antonescu a anuntat ca va trimte o scrisoare si presedintelui Traian Basescu, in care ii va solicita informatii in legatura cu vizita presedintelui PSD.


"Ii solicit acestuia, in calitatea sa de presedinte al CSAT, sa ne aduca la cunostinta daca era informat in legatura cu aceasta vizita si daca domnul Geoana, vicepresedinte CSAT la acea data, a avut sau nu un mandat din partea acestui Consiliu si daca domnul Traian Basescu stia aceste lucruri, de ce nu le-a adus la cunostinta opiniei publice", a spus Antonescu.



Geoana si-a vazut linistit de turneul electoral


In cursul zilei de joi, presedintele PSD, Mircea Geoana, aflat in campanie electorala la Sibiu, a evitat sa raspunda atacurilor lui Sorin Oprescu si solicitarii lui Crin Antonescu. Geoana si-a continuat oferta electorala promitand sprijin pensionarilor si tinerilor, investitorilor si taranilor. Totodata, Geoana a promis ca va incuraja sistemul energetic din Romania: \'Voi incuraja puternic un sector energetic in Romania. Este clipa sa facem energie regenerabila. Pana si camioane si tractoare nu mai stim sa facem. A venit clipa sa incurajam capitalul romanesc. Aceasta prigoana portocalie sa inceteze. Azi PDL-istii platesc facturile si TVA-ul exclusiv celor pe care ii escrocheaza si ii obliga sa finanteze campania lui Basescu."



de Luminita Parvu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.