Ultima oră

LIFE: Utile11.11.2009

Ziarul de Vrancea
11 nov 2009 596 vizualizări
Medicamentele care dau dependenta; Dieta fara paine te poate aduce in pragul depresiei; Adolescentele obeze, risc de scleroza multipla; Cum se trateaza gelozia

Adolescentele obeze, risc de scleroza multipla. Adolescentele obeze sunt de doua ori mai predispuse riscului de a suferi de scleroza multipla la varsta adulta, in comparatie cu cele care au o greutate normala, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta americani de la Scoala de Sanatate Publica Harvard. Scleroza multipla (SM) este o boala inflamatorie cronica a sistemului nervos central, care, in timp, duce la o degradare progresiva si ireversibila a centrilor nervosi, scrie Adevarul.


Unul din doi copii are nevoie de aparat dentar. Cele mai recente studii de medicina dentara arata ca dintii strambi, distantati sau inghesuiti reprezinta una dintre cele mai importante probleme de sanatate si estetica dentara, mai ales in randul copiilor. Medicii stomatologi spun ca aceste malpozitii dentare duc, cel mai adesea, la afectiuni stomacale cauzate de o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei, scrie Gandul.


Medicamentele care dau dependenta. Somniferele, pastilele impotriva arsurilor la stomac sau picaturile pentru nas luate peste masura pot cauza complicatii grave. Excesul de medicamente luate fara prescriptie medicala poate duce la dependenta, iar organismul risca sa nu mai raspunda la tratamente. Astfel, picaturile pentru nas vor ajunge sa infunde nasul, iar somniferele vor cauza insomnii. Depresia, hipertensiunea si hemoragiile sunt cateva dintre efectele dependentei de medicamente, scrie EvZ.


Dieta fara paine te poate aduce in pragul depresiei. Persoanele care vor sa slabeasca si renunta definitiv la paine sau la alte tipuri de carbohidrati in favoarea proteinelor (carne, lactate) risca sa sufere de depresie, arata un studiu al cercetatorilor australieni, publicat in editia on-line a cotidianului The Telegraph. Pentru realizarea cercetarii, medicii au intreprins teste pe doua grupuri de voluntari, respectiv persoane supraponderale si obeze, care au fost monitorizate atent pe parcursul a 12 luni, scrie Gandul.


Cum se trateaza gelozia. Gelozia este o componenta normala intr-o relatie, care trebuie insa sa fie depasita. Daca ajunge sa devina o boala, trebuie tratata la un consilier matrimonial. Vazuta, de regula, ca o chintesenta a oricarei relatii serioase, gelozia se poate trata cu vorba buna, numai in cuplu. Chiar daca batranii spun "gelozia e o boala", ea nu se trateaza cu medicamente, ci prin consiliere de cuplu, scrie EvZ.


N-ai "vitamina soarelui", ai dureri de spate. In sezonul rece, aproape 80% din populatie prezinta deficit de vitamina D. Aceasta carenta provoaca in special cazuri de rahitism la copii si de fracturi in cazul femeilor de peste 50 de ani. Persoanele cele mai vulnerabile la deficitul de vitamina D, cunoscuta pentru implicarea in mentinerea sanatatii oaselor, sunt nou-nascutii si persoanele de varsta a treia. La micuti poate determina rahitism, curbari ale oaselor si ale coloanei, iar la batrani, decalcifieri care conduc la osteoporoza, scrie Adevarul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.