Ultima oră

POLITICA: Politic Show 11.11.2009

Ziarul de Vrancea
11 nov 2009 599 vizualizări
Milionarii din contracte cu Primaria lui Negoita, vizite nocturne la PD-L; Bostanarii nu l-au iertat pe Basescu; Geoana si Crin isi incurca planurile; Crin Antonescu a confundat putin puterile in stat; Cand trei se cearta, Klaus pierde

"Bostanarii" nu l-au iertat pe Basescu. Dabuleniul vede politica printr-o lupa distorsionata, care ii scutura pe politicieni de straturile de manipulare, de minciuna, de costume scumpe si de pantofi lacuiti. Ii dezbraca de toate acestea si ii pune in centrul unei judecati populare brici "" ascutita, dura, rece si revigorant de vesela. Ii supune testului realitatii imediate si, la final, cu greu iese cineva bine. "Maimutoi urat", "un Basescu o tara mai doctor", "baiat de-ai nostri" ori, dimpotriva, "impostor", "baiat bun, dar fara sustinere", cam asa ii vad oamenii din Dabuleni pe cei care se avanta spre Cotroceni, scrie EvZ.


Milionarii din contracte cu Primaria lui Negoita, vizite nocturne la PD-L. Cind nu se intilnesc, ziua in amiaza mare, cu sotia primarului Negoita, sotii Gruia se duc, noaptea, la sediul PD-L din Modrogan. Iar cind nu se duc noaptea in Modrogan, sotii Gruia depun dimineata oferte la Primaria sectorului 3 si cistiga la amiaza contracte parafate de pedelistul Liviu Negoita. Cine sint acesti soti si de ce ne intereseaza atit de mult orarul lor, cititi mai jos. Saptamina trecuta, inca presedintele Basescu l-a descris pe prim-ministrul desemnat Liviu Negoita ca fiind un bun gospodar. E drept, se poate spune si asta despre Negoita, dar n-ar fi destul. Noi am spune mai degraba ca primarul sectorului 3 este un bun gospodar care imparte bugetul Primariei cu prietenii apropiati si asociatii acestora, scrie Academia Catavencu.


Geoana si Crin isi incurca planurile. Disensiuni in noua majoritate PSD-PNL. Prezidentiabilii celor doua partide incearca pe cont propriu sa se legitimeze la sefia noii majoritati anti-Basescu, folosindu-se de pretextul Liviu Negoita. Ieri-dimineata, Crin Antonescu a incercat sa preia fraiele. Lasat balta de Mircea Geoana, care a preferat sa plece in concediu, abandonand varianta sesizarii Curtii Constitutionale in privinta nominalizarii premierului, seful PNL i-a cerut, printr-o scrisoare, presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa o faca, scrie EvZ.


Basescu a primit cele mai multe donatii pentru campania electorala. Candidatul PD-L la presedintie, Traian Basescu, se afla in fruntea clasamentului donatiilor obtinute de cei inscrisi in cursa electorala in primele doua saptamani de campanie electorala. Potrivit Autoritatii Electorale Permanente, Basescu a strans donatii in valoare de 1.592.943 de lei. Candidatul PSD, Mircea Geoana, il urmeaza in clasament pe Traian Basescu, liderul social-democrat obtinand in primele doua saptamani de campanie 1.090.518 de lei. Urmeaza candidatul independent Sorin Oprescu, cu 883.492 de lei si candidatul PNL, Crin Antonescu - 285.870 de lei, scrie Gandul.


Crin Antonescu a confundat putin puterile in stat . Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat ieri sefului CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la procedura de investire a Guvernului. Traian Basescu a folosit refuzul CSM ca sa-l acuze pe liderul PNL ca a incurcat institutiile. Seful Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andries, nu va da curs solicitarii lui Crin Antonescu, motivand ca nu apreciaza ca exista un conflict juridic intre puterea judecatoreasca si celelalte autoritati ale statului. "Justitia trebuie delimitata de campaniile electorale, datorita rolului pe care il are "" de asigurare a echilibrului intre puteri, a legalitatii si impartialitatii in realizarea justitiei", spune seful CSM. Acesta afirma ca orice alta interpretare a legii echivaleaza cu o imixtiune, de neacceptat intr-un spatiu al legalitatii, scrie Romania libera.


In "Liga ziaristilor Rosca si Chirieac", Mircea Marian afirma: "multumim Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac. Ne-ati oferit imaginea exacta a concubinajului dintre ziaristii imbogatiti, autoritatile corupte ale statului si politicieni. Fascinanta inregistrare a discutiilor dintre Sorin Rosca Stanescu, Bogdan Chirieac si seful Agentiei de Integritate, Catalin Macovei: niciodata nu am avut o fotografie atat de buna a relatiilor dintre jurnalistii imbogatiti pe langa curtea mogulilor, mediul politic, lumea interlopa si autoritatile statului. Toti convietuiesc in aceeasi mlastina, se mai scuipa, se mai injura, dar, in final, dupa ce trec alegerile, revin la o convietuire pasnica si reciproc avantajoasa. Trist este faptul ca publicul ii vede pe Rosca Stanescu si pe Bogdan Chirieac drept reprezentantii de frunte ai breslei jurnalistilor". Integral in EvZ.


Eliade Balan, in "Cand trei se cearta, Klaus pierde", sustine ca "nimic nu are sens fara prezenta primarului Klaus Johannis in fruntea unui guvern sustinut de o majoritate parlamentara cu PSD si PNL stand in capul mesei. Punct. O asemenea teza o auzim rostita la nesfarsit de lideri precum Geoana si Antonescu, din dorinta de a castiga voturi pe ideea ca Basescu nu stie sa aleaga un premier cu un grad de incredere inalt din partea Parlamentului. Pe agenda celor doi prezidentiabili nu mai incape nici un alt nume cand se discuta despre nominalizari de prim-ministri facute fara acordul politicienilor importanti din opozitie, dornici sa guste din deliciile puterii cat mai repede. In aceste vremuri nu mai conteaza decat "omul nostru", fortificat de criza si de problemele nationale, gata sa-si asume raspunderea pentru a conduce un executiv avand in spate o majoritate anti-Basescu formata din trei partide cu viziuni total diferite referitoare la ce va urma dupa 6 decembrie". Integral in Romania libera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.