Ultima oră

Primele institutii cu trei directori pe un loc !

Nicoleta Cristea
11 nov 2009 2592 vizualizări
Trio-ul de la Casa de Pensii si Vasile Carnariu de la APIA au cistigat un prim duel cu autoritatile pedeliste de la Bucuresti u Curtea de Apel Galati a dispus suspendarea ordinelor de demitere a celor patru, insa a respins aceeasi actiune inaintata de Rodica Badiu, fostul director de la OJCA u la rindul sau, Paraschiv Usturoi a cistigat anularea demiterii din primavara si in recurs, la ICCJ u Octavian Vieru a cistigat si el ieri postul de director plin al APIA, in cadrul actiunii de fond, asa ca la Vrancea sint deja trei directori pe hirtie, unul de la PSD, unul de la PNL si cel de la PD-L u desi nu toate procesele de la Galati s-au incheiat cu succes, social democratii sarbatoresc si victoria celor refuzati de instanta, dar si a celor aminati

Alte sase procese ale directorilor de deconcentrate demisi anul acesta au luat sfirsit ieri, fie la actiunile de suspendare, fie la cele de anulare. Ieri, directorii demisi Constantin Guguianu, Coman Andrei, Nicusor Blindu, de la Casa Judeteana de Pensii, ca si Vasile Carnariu, de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura, au cistigat procesul de suspendare a demiterii, in vreme ce Rodica Badiu, de la Oficiului Judetean pentru Consultanta Agricola, s-a ales cu un refuz. Marea parte a dosarelor care au in centru demiterea sefilor de deconcentrate s-au judecat la Curtea de Apel Galati, in timp ce liberalul Paraschiv Usturoi a cistigat runda finala a suspendarii si in recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. "Am cistigat impotriva ministerului, care a facut recurs, si l-am invins si pe dl Micu Florin. Am incredere in justitie si voi cistiga toate procesele. Voi merge mai departe", a zis Paraschiv Usturoi. Tot ieri, acesta a avut termen la Curtea de Apel Galati, intr-un dosar din cele "n" aflate pe rolul instantelor, speta de aici fiind insa aminata "la solicitarea reclamantului aflat in imposibilitate obiectiva de a se prezenta in instanta".


Lungu mai asteapta, Guguianu merge de azi la munca


Si procesul finantistului Marian Lungu s-a aminat ieri, urmind ca discutiile sa fie reluate peste doua saptamini. "In dosarul nr. 1573/44/2009 "" s-a acordat termen la data de 24.11.2009, la solicitarea reprezentantului piritei, in vederea studierii actelor depuse la dosar", se arata in raspunsul oferit redactiei noastre de reprezentantii CA Galati. In ciuda acestui fapt, PSD Vrancea a ales sa sarbatoreasca toate dosarele aflate ieri in lucru la Galati, si care vizau protejatii partidului. "Organizatia PSD Vrancea a luat act cu satisfactie de decizia magistratilor de la Curtea de Apel Galati care au decis, marti, sa suspende aplicarea ordinelor prin care mai multi directori ai serviciilor publice deconcentrate fusesera demisi abuziv.

Este vorba de suspendarea ordinelor prin care fusesera demisi directorul coordonator al APIA Vrancea, domnul Vasile Carnariu, directorul coordonator al Casei de Pensii Vrancea, domnul Constantin Guguianu dar si directorii coordonatori adjuncti domnii Andrei Coman si Nicusor Blindu, directorul coordonatul (sic!) al OJC Vrancea, doamna Rodica Badiu si directorul coordonator al Directiei Generale a Finantelor Publice, domnul Marian Lungu", se arata in comunicatul social democratilor. Consilierul judetean Constantin Guguianu, devenit un fel de purtator de cuvint al directorilor pesedisti demisi, ne-a declarat ca azi se va prezenta la munca, in biroul ocupat de democrat liberalul Adrian Juravle, iar in acelasi mod vor proceda si colegii sai, chiar daca oficial toti sint in concediu medical. "De ce le-a fost frica pedelistilor n-au scapat. La Curtea de Apel Galati ni s-au admis cererile si de drept sintem directori. Avem copie dupa dispozitivul hotaririi care este executorie de drept. Procesul va continua cu judecarea pe fond, dar ne prezentam la serviciu de miine (astazi- n.r.) si mergem mai departe cu procesul pentru anularea acelui ordin ilegal, emis de ministrul Muncii, nici nu stiu cine e acela. O sa primim si salariile din urma", ne-a declarat Guguianu.


Legea ii tine pe unii pe la usi


Efectele ordinelor de demitere in cazul a patru directori din deconcentratele vrincene au fost suspendate ieri, la Curtea de Apel Galati, cei patru directori obtinind o decizie favorabila, urmind ca finalul duelului juridic cu autoritatile care i-au demis sa fie pronuntat in procesul de fond, respectiv de anulare. "Prin sentinta civila din 10.11. 2009 a fost admisa actiunea reclamantului si, pe cale de consecinta, s-a dispus suspendarea efectelor Ordinului emis de autoritatea pirita pina la solutionarea pe fond a cauzei", se arata in cele patru decizii date de completul de judecata care le-a "cernut" solicitarile directorilor care au fost instalati in functii cu ajutorul celebrei Ordonante 37. Ulterior, luna trecuta, directorii instalati in functii in baza acestui act normativ au fost demisi de PD-L ca urmare a reorganizarii institutiilor, in baza Ordonantei 105/2009, care inlocuieste controversata Ordonanta 37, declarata intre timp neconstitutionala. Concluzia in mare este ca, o data legea schimbata, reinstalarea in functiile cistigate ieri de cei patru fosti directori este problematica. Astfel, acum se repeta situatia fostilor directori, anume cei schimbati de Ordonanta 37, care nu au avut ce post sa ia in primire o data cu solutia favorabila a instantei de judecata. Daca cei patru au cistigat suspendarea, fostul director al Oficiului Judetean pentru Consultanta Agricola, Rodica Badiu, a pierdut in prima runda. Judecatorii i-au respins acesteia cererea de suspendare, acordindu-se in schimb un alt termen pentru solutionarea pe fond a cauzei.


Vieru, "reinvestit" de instanta


Aceeasi instanta care le-a dat permisiunea de a reveni in functii temporar celor patru directori de mai sus a decis ieri ca demiterea din martie a directorului APIA, liberalul Octavian Vieru, este ilegala. Astfel, ex-directorul a primit permisiunea instantei de a-si reocupa postul pierdut in primavara. "Prin sentinta civila nr. 236 din 10.11.2009 a fost admisa actiunea reclamantului, a fost anulata Decizia nr. 634/24.04.2009 emisa de autoritatea pirita si, pe cale de consecinta, s-a dispus reintegrarea reclamantului in functia de conducere detinuta potrivit specificului activitatii sale", se arata intr-un raspuns oficial al Curtii de Apel Galati. Vieru ne-a confirmat aseara ca a fost prezent la termenul de ieri, insa a precizat ca nu stia decizia magistratilor galateni. "Potrivit legii ar trebui sa fiu repus in functie, pentru ca solutia este executorie de drept. Las la aprecierea celor ce au abilitati si pot dispune de decizia instantei, respectiv Agentia de Plati si Ministerul Agriculturii. O sa aflu aprecierea lor pina in partea finala. Daca pina la urma nu se va respecta hotarirea, ne vom apara. Cert este ca in toate judetele unde au fost atacate deciziile de demitere si s-a cistigat, directorilor nu le-au fost inaintate ordinele de numire", ne-a declarat Octavian Vieru. Acesta a precizat ca, desi partea adversa a parut ca vrea sa se apere la proces, persoana trimisa sa puna concluzii in dosar "era cam pe linga". Practic, solutia de ieri a readus in functii inca doi directori la APIA, pe linga Vasile Chirila, sustinut de organizatia PD-L si care a fost numit recent in functie. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 23 ore, 22 minute, 32 secunde
Se pare ca Vega 93 si Oprisan au ajuns la o intelegere si patronii firmei au inghitit inca o data vrajeala de gara a sutzului focsanean referitoare la viitoare contracte de drumuri. Numai in bolnava citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 22 minute, 32 secunde
Am inteles ca Puiu Usturoi a decedat astazi, acum cateva zeci de minute... Daca este asa, D-zeu sa-l odihneasca!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.