Ultima oră

LIFE: Utile 10.11.2009

Ziarul de Vrancea
10 nov 2009 641 vizualizări
Femeile au tendinta sa-si insele partenerul in perioada de ovulatie; Sportul intensiv provoaca probleme de fertilitate; Stresul in copilarie poate modifica structura ADN-ului; Semne care indica o infectie in organism

Femeile au tendinta sa-si insele partenerul in perioada de ovulatie. Femeile au tendinta sa-si insele partenerii de viata atunci cand se afla in perioada de ovulatie, arata doua stu­dii realizate de cercetatorii de la Uni­ver­sitatile New Mexico si California din Los Angeles si publicate in revistele Hor­­mones and Behavior si Evolution and Human Behavior. Specialistii au ajuns la concluzia ca reprezentantele sexului frumos sunt predispuse genetic sa flirteze, scrie Gandul.


Sportul intensiv provoaca probleme de fertilitate. Sportul in exces poate sa provoace o scadere dramatica a sanselor femeilor de a avea copii, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii norvegieni, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca femeile care practica sportul intensiv sunt de trei ori mai predispuse sa aiba probleme legate de fertilitate. Integral in Romania Libera.


Stresul in copilarie poate modifica structura ADN-ului. Un studiu realizat pe cobai a aratat ca, expusi stresului de timpuriu, acestia pot ajunge sa sufere modificari chiar la nivelul ADN-ului. Nu numai ca trauma si stresul au urmari pe termen lung la nivelul comportamentului, cei in cauza suferind si pierderi de memorie, dar chiar ADN-ul are toate sansele sa se schimbe, arata raportul aparut in jurnalul Nature Neuroscience, citat de BBC. Integral in Romania Libera.


Semne care indica o infectie in organism. Febra, oboseala cronica nejustificata si durerile de cap sunt cele mai frecvente simptome. Cel mai adesea, infectiile apar pe fondul unui sistem imunitar slabit, care nu mai face fata agentilor patogeni, reprezentati de diverse bacterii, virusuri sau ciuperci. Semnele care indica o infectie trebuie diferentiate in functie de tipul germenului care o provoaca si de organul afectat, explica specialistii. Integral in Adevarul.


Paducelul, cel mai bun tonic cardiac. In medicina moderna, extractul din fructe de paducel se foloseste pentru a trata atat hipertensiunea, cat si hipotensiunea si tulburarile de ritm cardiac. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, apreciaza ca infuzia din fructe de paducel poate fi folosita pentru tratarea unei game variate de afectiuni, printre care aritmiile, insuficienta coronariana, ateroscleroza si bolile valvelor cardiace. In plus, aceasta planta are si efect sedativ asupra sistemului nervos, fiind indicata persoanelor cu labilitate psihica si cu anxietate. Integral in Adevarul.


Femeile, mai slabe in fata bolii. Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, femeile raman mult mai vulnerabile in fata maladiilor decat barbatii, din cauza persistentei inegalitatilor sociale, relateaza AFP. Desi femeile asigura majoritatea serviciilor in domeniul sanatatii, in schimb ele nu beneficiaza de ingrijirea medicala adecvata la nevoile si problemele lor specifice. In raportul sau numit "Sanatatea si femeile", reprezentantii OMS sunt ingrijorati in particular de situatia femeilor in varsta, in numar tot mai mare tinand cont de imbatranirea populatiei si sperantei de viata mai mare in randul acestei categorii sociale. Integral in EvZ.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.