Ultima oră

POLITICA: Robert Negoita a instrainat bunuri imobiliare de 66,5 mil. lei inainte ca Fiscul sa-i puna sechestru pe avere

Ziarul de Vrancea
10 nov 2009 541 vizualizări
Omul de afaceri Robert Negoita a instrainat in timpul controlului ANAF apartamente, terenuri si loturi de parcare in valoare de 66,57 milioane lei catre fratele si tatal sau, astfel ca Fiscul nu a putut dispune masuri asiguratorii si pentru aceste bunuri, au declarat, pentru Mediafax, surse din ANAF.

Potrivit datelor Registrului Comertului, deputatul PSD a infiintat impreuna cu fratele sau, Ionut, in data de 30 aprilie 2009, firma Domus Stil Construct SRL, Robert Negoita avand o participatie initiala de 65%. Capitalul social al firmei la momentul inregistrarii a fost de 200 de lei, 35% din partile sociale fiind in proprietatea lui Ionut Negoita.


Pe 10 iulie, Robert Negoita a majorat, prin aport in natura, capitalul social al firmei cu 37,13 milioane de lei, participatia sa urcand la 99,99%. Ulterior, in data de 19 august 2009, el a majorat capitalul social al Domus Stil Construct la 66,57 milioane de lei, au afirmat sursele citate.


Pe 2 octombrie, data la care figureaza ultima modificare inregistrata la Registrul Comertului referitoare la Domus Stil Construct, Robert Negoita a iesit din actionariatul firmei, iar tatal sau, Ilie Negoita, a intrat ca asociat nou, cu un aport in natura in valoare de 43,27 milioane de lei (65% din partile sociale). In acelasi timp, fratele sau, Ionut Negoita, a preluat 35% din partile sociale, cu o valoare de 23,30 milioane de lei, reprezentand de asemenea aport in natura. Capitalul social al Domus Stil Construct a ramas nemodificat, la 66,57 milioane de lei, in urma operatiunii prin care Robert Negoita a iesit din actionariat.


Potrivit surselor din ANAF, modificarea a fost realizata, cel mai probabil, printr-o cesiune de parti sociale, in urma careia Robert Negoita a transferat bunuri imobiliare catre fratele si tatal sau.


ANAF cere plata a 28 mil. euro in contul TVA


ANAF a inceput pe 24 septembrie un control privind tranzactiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoita in perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platita TVA la aceste operatiuni.


In urma verificarilor, ANAF considera ca Negoita datoreaza bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentand TVA aferenta tranzactiilor imobiliare derulate in perioada 2006-2008 si penalitati. Din totalul obligatiilor la buget calculate de ANAF, 76,86 milioane de lei sunt TVA, la care se adauga penalitati acumulate de 43,75 milioane de lei.


Pe 16 octombrie, institutia a dispus masuri asiguratorii pe bunurile care figureaza in declaratia de avere depusa de catre deputat. Sursele din ANAF au precizat ca Robert Negoita s-a inregistrat la 1 iulie 2009 ca platitor de TVA.


Tot in timpul controlului, pe 7 octombrie, Robert Negoita a infiintat, impreuna cu fratele sau, o noua societate, Domus Stil Real Estate Solutions SRL, la care a participat cu aport in natura in valoare de 32,98 milioane de lei, pe care l-a majorat pe 23 octombrie cu peste 18 milioane de lei, la 51,78 milioane de lei, au adaugat sursele.


Negoita detine 99,9996% din societate, restul de 0,0004% fiind in proprietatea fratelui sau.


Deputatul Robert Negoita a confirmat tranzactiile prin care a iesit din actionariatul firmei Domus Stil Construct, dar a negat ca acestea au vreo legatura cu controlul ANAF.


de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.