Ultima oră

In dosarul Metale International, soferul va face 10 ani de inchisoare

Nicoleta Cristea
10 nov 2009 1092 vizualizări
La Tribunalul Vrancea s-a considerat ca soferul de ocazie nu a stiut de planul pus la cale de bucuresteanul Damian Moldoveanu, asa incit i-a fost redusa pedeapsa cu un an

Dosarul jafului de la Metale International Focsani din februarie acest an a luat sfirsit si in apel, la Tribunalul Vrancea, unde prima sentinta a suferit unele modificari. Astfel, soferului Marius Mihai, care a sustinut pe parcursul anchetei ca nu a stiut scopul calatoriei la Focsani, i-a fost retinuta de aceasta data doar complicitatea la fapta, iar pedeapsa i-a fost modificata. "înlatura incadrarea juridica data faptei de furt calificat prin sentinta, si mentine incadrarea juridica data prin rechizitoriu, respectiv: complicitate la furt calificat. Reduce din pedeapsa aplicata inculpatului pentru aceasta infractiune de la 11 ani inchisoare, la 10 ani inchisoare. Mentine pedeapsa complimentara pentru aceasta infractiune si aplica inculpatului Mihai Marius pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare si 3 ani interzicerea drepturilor", se arata in decizia tribunalului data luna trecuta, care poate fi atacata la Galati. La Judecatoria Focsani Mihai a primit 11 ani, retinindu-i-se furtul calificat cu consecinte deosebit de grave, in timp ce pentru cea de-a doua infractiune pentru care a fost judecat, aceea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, a primit 2 ani si 4 luni inchisoare, pedeapsa care insa a fost asimilata in pedeapsa aplicata pentru furtul calificat. La tribunal s-au mentinut insa dispozitiile sentintei prin care s-a dispus confiscarea a 2.888 lei de la Damian Moldoveanu, masura fiind instituita pentru a se repara prejudiciul creat firmei. Atit Damian Moldoveanu, cit si Iulian Fentzel, au ramas cu condamnarea pentru furt calificat cu consecinte deosebit de grave, de 12 ani inchisoare, plus interzicerea drepturilor de a fi ales sau numit in functii publice pe o perioada de 4 ani. Cei trei au fost judecati dupa ce in februarie anul acesta l-au jefuit pe casierul de la Metale International, in momentul in care acesta se pregatea sa duca la banca peste 200.000 de lei, banii din incasari. Cel care a organizat operatiunea este Damian Moldoveanu, care il vazuse anterior pe angajatul societatii la banca, depunind o suma mare de bani, si dupa ce l-a urmarit la o data ulteriora, a vazut ca nu exista nici un fel de paza a bunurilor, casierul fiind o tinta usoara. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.