Ultima oră

Artileristii vrinceni sint cei mai tari

Raluca Manolache
10 nov 2009 1046 vizualizări
Brigada 8 Artilerie Mixta Al. I. Cuza Focsani este cea mai mare unitate de artilerie terestra din Armata Romăniei

Brigada 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" Focsani este in sarbatoare, cu ocazia Zilei Artileriei Romane. Artileria Romana se afla la cea de-a 166-a aniversare, ocazie cu care sint sustinute mai multe manifestari pentru a se marca importanta acestei zile. Militarii si-au dat ieri intilnire la Cercul Militar Focsani, unde s-a organizat simpozionul cu tema "Sistemul artileriei terestre "" trecut, prezent si viitor". S-a prezentat astfel faptul ca artileria a cunoscut etapele modernizarii in functie de cerintele luptei, in prezent fiind una dintre cele mai importante arme din sistemul militar. Generalul de brigada dr. Florinel Damian, comandantul Garnizoanei Focsani, a spus ca este mindru ca face parte din Brigada 8 Artilerie, singura mare unitate de arma din Armata Romaniei. De asemenea, militarii au vizionat filme documentare ale exercitiilor si misiunilor executate in ultimii ani. Artileria va fi marcata si astazi la Brigada 8, unde se va organiza o ceremonie militara si religioasa. "în toata aceasta perioada, artileria a fost supusa aceleiasi evolutii ascendente, specifice Armatei Romaniei, pentru ca aceasta sa corespunda noilor provocari impuse de contextul politico-militar al vremii, pina in anul 1949, cind pe 1 februarie se infiinteaza in Garnizoana Focsani - Brigada 8 Artilerie Grea. De la infiintare si pina in prezent, Brigada 8 Artilerie Grea a trecut prin diverse procese de restructurare, transformare si modernizare, concretizate astazi in Brigada 8 Artilerie Mixta «Alexandru Ioan Cuza», singura mare unitate (brigada) de artilerie terestra din Fortele Terestre", a precizat capitanul Eugen Ciobotaru, ofiterul de relatii publice al unitatii. Anul 2009 a fost unul foarte bogat in activitati pentru militarii acestei unitati. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.