Ultima oră

Inspectorii de munca nu sint primiti cu caldura de patroni

Daniel Garleanu
7 nov 2009 1212 vizualizări
La ultimele controale s-au depistat 10 vrinceni care munceau la negru

Agentii economici care desfasoara activitati in domeniile silvicultura, exploatare forestiera si prelucrarea lemnului au fost controlati pe parcursul lunii octombrie de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). Astfel, prin Campania Nationala privind identificarea cazurilor de munca nedeclarata au fost efectuate verificari la 45 de unitati de profil, totalizind un numar de 657 de lucratori. Obiectivul campaniei l-a reprezentat identificarea angajatorilor care utilizeaza copii si tineri la munca, diminuarea consecintelor sociale si economice negative din cauza nerespectarii prevederilor legale, dar si cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si a lucratorilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii Codului Muncii. "Cu aceasta ocazie au fost constatate 146 de neconformitati privitoare la domeniul relatiilor de munca", transmite purtatorul de cuvint al ITM Vrancea, Mircea Moise. De asemenea, au fost identificati sase angajatori care exploatau 10 angajati "la negru" pentru care s-au aplicat amenzi. "Pentru neconformitatile constatate cu ocazia controalelor efectuate, au fost aplicate 53 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 17 mii lei, fiind dispuse masuri de remediere", arata ITM. Inspectorii s-au confruntat pe parcursul controalelor cu situatii in care nu au fost primiti in unitati si vor sa atraga atentia patronilor ca impiedicarea inspectorilor constituie contraventie si se sanctioneaza cu sume cuprinse intre 4.500 lei la 9.000 lei. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.