Ultima oră

LIFE: Utile 06.11.2009

Ziarul de Vrancea
6 nov 2009 593 vizualizări
Telefoanele mobile, periculoase pentru copii; Arta de a alege si de a darui buchetul potrivit de flori; Noi terapii pentru dureri; Pastrati-va creierul tanar, iar Flirtul la serviciu sporeste randamentul

Telefoanele mobile, periculoase pentru copii. Copiii care folosesc in mod frecvent telefonul mobil prezinta un risc de cinci ori mai mare de a suferi de cancer cerebral decat adultii, atrage atentia un studiu recent realizat de specialistii de la Spitalul Universitar Orebro din Suedia. Acesta este unul dintre putinele studii efectuate pentru a observa efectele radiatiilor emise de mobile asupra copiilor, scrie Adevarul.


Arta de a alege si de a darui buchetul potrivit de flori. Cand buchetul oferit in dar reflecta personalitatea celei care il primeste, gestul capata semnificatii aparte si trece din sfera banala a conventiei in cea personala. Ne-am obisnuit sa oferim flori la zilele de nastere, la diverse aniversari, cand tatonam terenul pentru a impresiona o fata sau cand, ulterior, vrem sa-i spunem "iarta-ma ca am stat la bere cu baietii toata noaptea!". Gestul in sine nu s-a denaturat, desi se practica de mii de ani. Ba chiar a capatat, in vremea de azi, amploare, scrie EvZ.


Noi terapii pentru dureri. Plasturii antiinflamatori si electroanalgezia sunt metode de ultima ora pentru calmarea durerilor. Specialistii spun ca noile tratamente analgezice au efecte adverse reduse si, daca sunt aplicate corect, pot avea o rata de succes de pana la 99 la suta. Nevralgia de trigemen se situeaza pe primul loc in topul durerilor. Ea este urmata de durerile cauzate de afectiunile coloanei vertebrale, de problemele cervicale, de migrene si de durerile reumatice. "In ultimii ani, a crescut tot mai mult si frecventa durerilor musculare, cauzate mai ales de pozitiile defectuoase mentinute mult timp la birou sau in masina, scrie Adevarul.


Pastrati-va creierul tanar. Cu o viata sociala activa si un regim alimentar echilibrat, fara sare si grasimi, problemele de memorie vor intarzia sa apara. Tulburarile de memorie sunt cauzate, in special, de un ritm accelerat de viata, care necesita prelucrarea multor in formatii ce solicita memoria. In prezent, asa-zisele lapsusuri si lipsa de concentrare sunt intalnite atat la persoanele in varsta sau bolnave, cat si la tinerii si adultii care traiesc in conditii de stres si agitatie, noteaza EvZ.


Cum sa strangi bani albi pentru zile negre. Economiile romanilor merg in mare parte catre produsele bancare clasice. Dintre acestea, preferate sunt depozitele la termen. Pentru a pune bani deoparte avem la dispozitie atat produse de economisire, depozitul si contul de economii, cat si produse de investitii pe perioade mai mari. Specialistii bancari spun ca, in trecut, romanii s-au orientat catre conturile de economii, care au devenit mai populare decat depozitele. Din acest an, tendinta se inverseaza: populatia incepe sa se indrepte tot mai mult spre depozitele la termen, noteaza Adevarul.


Flirtul la serviciu sporeste randamentul. Persoanele care flirteaza la locul de munca au parte de mai multa energie pozitiva si dau un randament mai mare atunci cand vine vorba de indeplinirea sarcinilor de serviciu, potrivit unei cercetari realizate de un sexolog norvegian. Una dintre explicatiile oferite de specialist a fost aceea ca, atunci cand doi colegi de serviciu sunt indragostiti unul de celalalt, acestia reusesc sa-si faca treaba mai cu spor si nu sunt foarte deranjati atunci cand se intampla sa ramana la birou peste orele de program, fapt care este in beneficiul companiei angajatoare, scrie Gandul.


Tratament din extracte naturale din plante impotriva caderii parului. Vitamina H are rol de intarire si de stimulare a formarii cheratinei, ceea ce duce la cresterea viguroasa a firelor de par. Numarul persoanelor care se confrunta cu afectiuni precum caderea parului este in continua crestere toamna, spun specialistii. "Caderea parului este o afectiune sezoniera, astfel ca toamna si primavara tot mai multe persoane vin si ne solicita produse care sa stopeze pierderea firelor de par", afirma farmacistul Mioara Duglea. Si stresul joaca un rol important in caderea parului, alaturi de inaintarea in varsta, poluarea si administrarea unor medicamente, scrie Gandul.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.