Ultima oră

AFACERI: Business Report 06.11.2009

Ziarul de Vrancea
6 nov 2009 572 vizualizări
Cum scapa imobiliarii de faliment - Se fac administratori de bloc; Peste 21.000 de noi locuri de munca in IT-ul romanesc; Firmele de leasing vand mii de bunuri recuperate: masini, iahturi si chiar cuptoare; Ford prezinta primele centuri de siguranta cu airbag gata de productie

Cum scapa imobiliarii de faliment: se fac administratori de bloc! Agentiile imobiliare de cartier au gasit o noua bresa in piata pentru a-si mentine activitatea pe timp de criza, dupa ce blocajul imobiliar i-a dus pe majoritatea la faliment. In acest moment, administrarea de imobile pentru Asociatiile de Proprietari incepe sa devina o noua practica printre agentii, scrie Capital.


Pe ce monede au pariat sefii BNR. Guvernatorul si viceguvernatorii BNR isi pastreaza economiile inclusiv sub forma depozitelor in lei. Totusi, o parte din bani au fost plasati in valute-forte: euro si dolar. Cel mai "expus" pe monede straine este guvernatorul BNR, cu aproape 50% din depozite, in valuta. La polul opus, Florin Georgescu a avut doar lei in anii trecuti, abia din 2008, plasandu-si economiile si in euro, scrie Capital.


Firmele de leasing vand mii de bunuri recuperate: masini, iahturi si chiar cuptoare. Claudiu Stanescu, directorul general al BCR Leasing: In general, clientii care nu si-au putut plati ratele sunt intreprinderile mici si mijlocii, iar lucrurile s-au intamplat in lant: daca a picat societatea de constructii, a picat si distribuitorul de materiale si asa mai departe. Majoritatea firmelor publica pe site-urile lor ofertele, iar unele au infiintat chiar site-uri speciale pentru revanzare. Numarul total de recuperari a sarit de 10.000 de bunuri, scrie Ziarul Financiar.


Basescu confirma: se va taia din stimulentele bugetarilor. Presedintele a declarat astazi ca sectorul bugetar va fi ferit de disponibilizari masive doar daca angajatii de aici vor accepta sa li se mai reduca din venituri. El confirma astfel discutiile dintre reprezentantii FMI si cei ai Guvernului pe aceasta tema, facute publice ieri de Capital.ro.


Cum ar putea scadea cu 50% pretul apartamentelor? Statul sa dea terenul si utilitatile. Pretul locuintelor ar putea scadea cu pana la 50% daca proiectele imobiliare ar fi dezvoltate prin parteneriate in regim public-privat (PPP), prin care autoritatile publice sa asigure terenul si racordarea la utilitati, iar dezvoltatorii sa finanteze constructia si lucrarile de infrastructura, scrie Ziarul Financiar.


Solutia unei probleme, baza pentru lansarea unei noi afaceri. Dupa o cariera de 22 de ani in vanzari, in primavara anului trecut, Elena Tutunaru a hotarat sa isi dedice in intregime timpul propriilor afaceri din domeniul consultantei. Ea avea deja de patru ani o firma de consultanta in mediere, dar in 2009 a lansat si o companie de consultanta in vanzari pentru managerii de echipe, scrie Startups.ro


Cum iti primesti casa cand dezvoltatorul e in insolventa? Bagi mana in buzunar si iti platesti singur geamurile. Viitorii locatari dintr-un mini-proiect rezidential dezvoltat de firma constanteana Vectra, aflata in reorganizare juridica, si care are dificultati financiare, au strans si platit circa 3.600 euro pentru a pune geamuri vilei in care au cumparat apartamente. Montarea geamurilor era ultimul pas necesar pentru ca locatarii sa poata sa intre, legal, in posesia apartamentelor, prin semnarea actelor de predare-primire, scrie DailyBusiness.ro


Coraci: Statul datoreaza mediului privat 8 miliarde de lei. Patronatele sustin ca statul nu si-a mai achitat datoriile din martie. Tinta de deficit bugetar de 7,3%, depasita. UGIR 1903 ar putea bloca bugetul pe 2010 la Curtea Constitutionala. Datoriile statului la mediul privat au ajuns la 8 miliarde de lei, circa 2 miliarde de euro, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte, presedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Coraci, scrie Bursa.


Noi informatii despre viitorul model sportiv entry- level de la BMW "" Seria 1 M. Dupa ce in presa internationala au aparut zvonuri ca BMW pregateste un model Seria 1 M, pozitionat sub M3, noi informatii despre acest subiect sunt prezentate de publicatia britanica Autocar. Potrivit unei surse din cadrul diviziei M, noua masina a fost catalogata ca fiind una din cele mai asteptate modele sport BMW. BMW Seria 1 M va avea la baza urmatoarea generatie a Seriei 1, mai exact noul model 135i, si va concura cu Audi S3, pretul situandu-se in jurul valorii de 36.000 de euro, scrie StiriAuto.ro


Bugetul are nevoie de 400 milioane de ă"š¬ astazi. Ministerul Finantelor vrea sa se imprumute astazi, prin obligatiuni in valoare de 400 de milioane de euro, emisiune anuntata miercuri seara, in conditiile in care transa a treia de imprumut de la Fondul Monetar International a devenit incerta. "E o procedura pe care Ministerul de Finante o face... e un fel de a se asigura. Sunt proactivi, asta e un lucru foarte bun. Suma de 400 de milioane nu este foarte mare pentru Romania, cred ca o vor ridica, depinde de cost", a explicat Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, scrie Business Standard.


Selgros cere insolventa Flamingo. Retailerul incearca sa recupereze in instanta o datorie restanta din 2006. Din ce in ce mai multe firme apeleaza la aceasta metoda. Reteaua de magazine cash&carry Selgros cere in instanta intrarea in insolventa a retailerului de produse IT&C Flamingo International pentru o datorie "istorica" de aproape 70.000 de lei. Potrivit siteului Tribunalului Bucuresti, prima infatisare va avea loc in luna ianuarie, scrie EvZ.


Peste 21.000 de noi locuri de munca in IT-ul romanesc. Sectorul IT va angaja peste 21.000 de oameni in urmatorii patru ani, de la 44.000 de angajati cati sunt in acest moment, arata un studiu intocmit de compania de cercetare a pietei IDC Romania. Cresterea fortei de munca in industria tehnologica va fi de 7,4% pe an, de cincizeci de ori mai rapid decat cresterea totala la nivelul economiei. Circa 60% din forta de munca va fi angrenata in productia de software, scrie Cotidianul.


Statul vrea sa renunte treptat la constructia de locuinte sociale. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor (MDRL) face apel la autoritatile locale sa se implice mai mult in constructia de locuinte. Astfel, oficiali din MDRL sustin ca finantarea nu ar trebui sa vina doar din partea statului, ci autoritatile locale ar trebui sa realizeze parteneriate public-private, pentru a stimula reprezentantii din constructii sa reia activitatea. In plus, prin aceasta solutie ar putea fi livrate pe piata mai multe apartamente decåt daca aceasta sarcina ar fi lasata doar in sarcina Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), scrie Gardianul.


Ford prezinta primele centuri de siguranta cu airbag gata de productie. Producatorii auto gasesc din ce in ce mai multe locuri in care sa amplaseze airbagurile pentru a ne proteja in cazul unui accident. Cei de la Ford au gasit inca un loc in care acestea pot fi montate: in centura de siguranta. Astazi cei de la Ford au prezentat primele airbaguri montate in centuri de sigurata, ce sunt programate sa intre in productie din 2010 pe noua generatie Ford Explorer, care va fi lansata in Statele Unite, inainte de a fi folosite la nivel global pe toate masinile, scrie AutoDigest.ro



de Victor Cozmei HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.