Ultima oră

Avem caldura pe gaze, conditionata de plata restantelor

Doina Ganea
6 nov 2009 1233 vizualizări
GDF Suez Energy a dispus de ieri furnizarea gazelor cu conditia achitarii a 85% din datorii si a esalonarii diferentei pina la 131 de miliarde de lei u alesii locali se vor intruni martea viitoare pentru o rectificare bugetara in acest sens

Incepind de ieri dimineata, Societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA Focsani, a revenit la incalzirea pe baza de gaze naturale. ENET a avut robinetul inchis la gaze inca din vara acestui an, din pricina facturilor neachitate si a penalitatilor mari. Venirea iernii a facut imposibila producerea de caldura pentru consumatorii casnici numai pe baza de pacura. Pentru a-si recupera datoriile mari din dreptul societatii de termoficare, cei de la Distrigaz au apelat la crearea unui cont escrow, adica toate platile populatiei merg direct catre Distrigaz si nu catre ENET. Reluarea acestora dupa o «vacanta» de aproape jumatate de an a fost insa conditionata de societatea furnizoare. Acest lucru s-a intimplat dupa negocierile purtate de primarul Decebal Bacinschi cu reprezentantii GDF Suez Energy Bucuresti. Conditiile puse de cei de la GDF Suez Energy Bucuresti nu sint foarte imbucuratoare pentru oficialii locali, mai ales ca furnizorul de gaze catre fabrica de caldura a amenintat ca, in cazul acumularii de noi datorii, robinetul se va inchide din nou. In plus saptamina viitoare va fi organizata o sedinta extraordinara de Consiliu Local pentru o rectificare bugetara care va mai elibera niste bani in contul furnizorului de gaze. «Cind am fost la negocieri, noi am platit 84 de miliarde de lei dintr-o datorie de 131 de miliarde de lei. Conditia a fost ca sa achitam 85% din datorie. Am dat acesti bani si am convenit ca pe 12 noiembrie sa mai achitam 27 de miliarde. Acestia vor trebui aprobati intr-o sedinta extraordinara de Consiliu Local pentru o rectificare bugetara. In conditiile in care ne respectam aceste termene, mai ramine din aceasta datorie sa achitam esalonat in lunile ianuarie, februarie si martie o restanta de 20 de miliarde de lei vechi. Trebuie sa ne tinem de aceasta esalonare pentru ca altfel riscam sa nu mai avem iar gaze", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. In acest sens, edilul focsanean face apel catre populatie sa isi achite facturile. "In acest moment avem de incasat suma de 65 de miliarde de lei vechi. Daca nu reusim sa platim banii la timp, vom avea aceleasi probleme cu furnizorul de gaze. Speram insa sa incasam in aceasta perioada macar 60% din restante de la populatie si sa putem plati factura curenta la gaze", ne-a declarat primarul Bacinschi. Seful executivului municipal a mai precizat ca o factura curenta catre furnizorul de gaze GDF Suez Energy este intre 65 si 80 de miliarde de lei vechi. Daca in aceasta iarna vor fi geruri naprasnice, ENET are pregatit si un stoc de pacura de aproximativ 1.200 de tone, pentru a creste temperatura in apartamentele focsanenilor. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739390 zile, 53 minute, 21 secunde
Campanie electorala.......
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.