Ultima oră

Distrigaz reia furnizarea gazelor naturale catre ENET

Iulia Crețu
4 nov 2009 927 vizualizări
Populatia mai are de achitat 6,5 milioane lei la caldura si apa calda

Societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA Focsani, revine din aceasta dimineata la incalzirea pe baza de gaze naturale. Acest lucru s-a intimplat dupa intilnirea avuta ieri de primarul Decebal Bacinschi cu reprezentantii Distrigaz, la Bucuresti. Decizia nu este una menita a-i bucura pe oficialii locali, mai ales ca furnizorul de gaze catre fabrica de caldura a amenintat ca, in cazul acumularii de noi datorii, robinetul se va inchide din nou. ENET a avut robinetul inchis la gaze inca din vara acestui an, din pricina facturilor neachitate si a penalitatilor mari. Amenintarea da "tremurici" Primariei Focsani, dar si locatarilor, mai ales ca a venit iarna, iar temperaturile vor mai scadea. Coborirea mercurului din termometre pina sub pragul de 0 grade face imposibila producerea de caldura pentru consumatorii casnici numai pe baza de pacura. In acest sens, edilul focsanean face apel catre populatie sa isi achite facturile. "Miine dimineata (n.r. astazi) Distrigaz da drumul la gaze, insa eu as face un apel catre populatie sa achite facturile. In acest moment avem de incasat suma de 65 de miliarde de lei vechi. Daca nu reusim sa platim banii la timp, vom avea aceleasi probleme cu furnizorul de gaze", ne-a declarat primarul Bacinschi. De specificat ca, in acest moment, singurii care au datorii la ENET sint locuitorii municipiului, institutiile din subordinea Primariei fiind cu contributiile la agent termic la zi. Pentru a-si recupera datoriile mari din dreptul societatii de termoficare, cei de la Distrigaz au apelat la crearea unui cont escrow, adica toate platile populatiei merg direct catre Distrigaz si nu catre ENET. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.