Ultima oră

Fetita moarta intr-un incendiu

Ziarul de Vrancea
5 nov 2009 1374 vizualizări
micuta de un an si jumatate nu a mai putut fi salvata de mama sa, care incalzea camera cu un resou u fratele ei a ajuns in stare grava la spital

O fetita de un an si jumatate a murit ieri dimineata dupa ce casa in care locuia a fost mistuita de un incendiu produs in satul Bordeasca, comuna Tataranu. Mama sa a reusit sa-si salveze baietelul de trei ani, dar flacarile au impiedicat-o sa o scoata afara si pe Alexandra, care a murit intoxicata cu monoxid de carbon. Chiar daca pompierii au intervenit rapid, flacarile s-au extins foarte repede si nu au mai putut salva copilul. "Incendiul a fost anuntat in jurul orelor 9.00, iar la fata locului s-au deplasat doua autospeciale de la Detasamentul Focsani. In urma incendiului au ars 130 de metri din acoperisul casei, bunuri de uz casnic (aragaz, frigider, televizor), mobilier, dar si documentele personale ale chiriasilor. In urma incendiului, fetita de un an si jumatate a chiriasilor a decedat. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de flacara provenita de la aparate electrice lasate sub tensiune", ne-a spus sg. maj. George Dumitrache, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Casa arsa apartine unei batrine, care o cedase cu chirie nepoatei sale. "Mama a reusit sa salveze baiatul de trei ani, dar fetita a murit. E o familie tare necajita, cu o situatie precara. Vrem sa-i ajutam, asa incit voi propune in Consiliul Local sa alocam suma de 2.000 de lei pentru aceasta familie. De asemenea, oamenii vor stringe alimente pentru a putea sa le oferim acestora si strictul necesar. Asa facem in cazul fiecarui incendiu. Dar banii nu pot alina suferinta provocata parintilor", ne-a spus primarul Nicolae Pavel. Baiatul de trei anisori a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" unde este tinut sub supraveghere. "Copilul a primit diagnosticul de intoxicatie cu monoxid de carbon, insuficienta respiratorie acuta si pneumonie acuta", a spus Oana Racu, de la Biroul de Presa al Spitalului. Acesta va ramine pe patul de spital pina cind se va insanatosi. Mama le-a spus medicilor ca incalzea cu un resou camera in care tinea copiii, intrucit nu se aprovizionase cu lemne pentru sezonul rece. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


Garsoniera in flacari


Si o focsaneanca a vazut marti seara cum focul ii distruge agoniseala. Femeia, care locuieste intr-o garsoniera situata in blocul G2, de pe Aleea Caminului, in cartierul Bahne, a apelat la pompieri dupa ce a vazut ca nu poate stinge singura flacarile. La fata locului s-a deplasat o autospeciala, insa in urma incendiului a ars mobila din casa, dar si actele proprietarei. Focul a pornit de la un aparat uitat in priza. (R. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.