Ultima oră

Carabine de razboi, ingropate in vie

Raluca Manolache
5 nov 2009 2057 vizualizări
Echipa pirotehnica a avut in aceste zile de strins mai multe elemente de munitie neexplodate care provin din timpul conflagratiilor mondiale.

Dupa obisnuitele grenade, pirotehnistii au dat si peste doua carabine de razboi. Descoperirea a fost facuta de un barbat din Obrejita in timp ce sapa via. La fata locului au fost gasite doua carabine, dar si 320 de cartuse. Cel mai probabil armele au fost ascunse de un fost ostas, care a luptat in cel de-al doilea razboi mondial si care le-a pus bine in speranta ca pe viitor ii vor mai folosi. Echipa s-a mai deplasat si la Paunesti unde un localnic a gasit un proiectil in timp ce lucra pamintul. Au fost insa si vrinceni care nu au mai dorit sa ii puna pe pirotehnisti pe drum. Un barbat din Vinatori a mers la sediul Politiei Judetene unde a lasat o grenada defensiva si un cartus de calibrul 7,62 mm, pe care le-a gasit pe cimp. Nu este pentru prima data cind vrincenii isi risca viata si pun mina pe elementele de munitie. Pirotehnistii le recomanda oamenilor sa nu atinga munitia, sa plece din zona periculoasa si sa anunte organele de interventie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 3 ore, 56 minute, 36 secunde
Pusca din poza e dupa vremea lui Pazvante. Cu capse si cocos de mijloc de secol XIX. PUSTILE DIN PRIMUL SI SI AL DOILEA RAZBOI SUNT CU INCHIZATOR CU TOTUL ALTFEL. POZELE NU SUNT BINE ALESE nU SE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.