Ultima oră

POLITICA: Politic Show004.11.2009

Ziarul de Vrancea
4 nov 2009 651 vizualizări
In campania lui Antonescu, dar fara Crin; Iliescu, arogantul si capitalismul de cumetrie ; Oprescu va fi primit miercuri la Vatican de Papa; Basescu, infectat de PSD cu A/H1N1

"Vintu si Voiculescu isi folosesc trusturile pentru a influenta politica". Desi ii reproseaza lui Basescu dezbinarea din societate, Crin Antonescu recunoaste ca si in tabara "anti" sunt oameni la fel de rai. Presedintele PNL, Crin Antonescu, invitat la "Interviurile 2+1" ale EVZ, a declarat ca este corecta aprecierea facuta intr-un raport Oxford Analytica potrivit careia Sorin Ovidiu Vintu si Dan Voiculescu isi folosesc trusturile de presa pentru a influenta politica Romaniei. Candidatul liberal a avut si o critica la adresa ziarului "Adevarul", patronat de Dinu Patriciu: "Intr-o democratie, orice institutie media serioasa este obligata sa ofere minime informatii despre politica". Adversarul lui Antonescu ramane insa Basescu, pe care il acuza ca este "partial responsabil" de debandada si isteria din societate, scrie EvZ.


Oprescu va fi primit miercuri la Vatican de Papa. Primarul General al Capitalei a plecat marti seara la Roma pentru a fi primit miercuri la Vatican de catre Papa Benedict al XVI-lea. "Este o intalnire protocolara, in cadrul careia Sorin Oprescu ii va prezenta Papei proiectele sale de viitor, in situatia in care va fi ales presedinte al Romaniei", a declarat, pentru Gandul, Octav Cozmanca, coordonatorul campaniei lui Sorin Oprescu. Edilul si-a luat inima in dinti si, pentru a fi prezent la intalnirea cu inaltul prelat, a plecat in capitala Italiei cu o cursa de linie Bucuresti - Roma, desi, in mod normal, Oprescu fuge de avion ca dracu de tamaie, scrie Gandul.


Antonescu: "Basescu sa inceteze milogeala". Candidatul PNL la presedintie, Crin Antonescu a respins ieri categoric propunerea presedintelui Traian Basescu legata de posibilitatea instalarii unui "guvern de dreapta", PDL-PNL, dupa alegeri. "E o incercare jenanta a presedintelui Basescu de a capata ceva voturi eventual de la liberali sau de a pune pe ganduri, de a seduce unii parlamentari liberali sau pe cineva din PNL. Il rog sa inceteze aceasta milogeala." Presedintele PNL spune ca partidul sau a avut o contributie considerabila la alegerea actualului presedinte in 2004, dar ca de atunci incoace s-ar fi dovedit ca "la domnul Traian Basescu nu se poate discuta despre convingeri in general, fie ele de stanga, fie de dreapta", scrie Romania libera.


In campania lui Antonescu, dar fara Crin. Joia trecuta, la 6 dimineata, eram in fata sediului PNL de pe Aviatorilor, gata sa plec in campanie cu Crin Antonescu, prin tara. La aceeasi ora, Crin Antonescu tragea, probabil, aghioase. Pentru ca avionul lui avea sa plece mult mai tirziu, spre prinz. De fapt, eu urma sa plec in campanie cu presa de campanie a PNL si cu doua fete dragute de la departamentul de comunicare, care mi-au comunicat cu profesionalism scopul misiunii: sa-l urmarim pe Antonescu in deplasarile lui prin Banat si Ardeal. Grea sarcina, daca luam in considerare faptul ca un Boeing zboara, in medie, cu vreo 700 km/h, un VW Touareg din coloana oficiala, destul de vioi si el, nu prea sta sa dea prioritate babelor de pe trecerea de pietoni, iar microbuzul nostru nu putea sa mearga cu mai mult de 100 din cauza unui limitator de viteza si cu mai mult de 50 in localitati, din cauza unei legi, scrie Academia Catavencu.


Iliescu, arogantul si "capitalismul de cumetrie". "Cand Iliescu apare, soarele rasare". Si s-a facut "lumina" pentru linistea romanilor care se simteau amenintati de extremistul Vadim Tudor. Butada anilor 90 nascuta din capitalul de simpatie pe care unii romani l-au investit in Ion Iliescu, prizonieri ai vechiului model paternalist, revine dupa dezamagirea provocata de guvernarea de dreapta si in contextul divizarii acesteia la alegerile din 2000. Confruntanti cu ipostaza ingrata de a opta in finala intre fostul presedinte si liderul PRM, romanii il voteaza din nou pe Ion Iliescu, scrie EvZ.


In "Care pe care. Dar tara?", Eliade Balan afirma ca "premierul desemnat va incerca astazi sa convinga Parlamentul sa-i dea nota de trecere pentru a putea guverna legal pana in luna decembrie 2009. Constient sau nu de riscuri, Lucian Croitoru va intra direct sub ghilotina coalitiei de la Grivco, fara sa tina seama de votul negativ dat de comisiile parlamentare celor 12 ministri propusi pentru noul cabinet si nici de avertismentele unor lideri ca acest guvern nu va trece niciodata. Omul lui Basescu nu a aplecat urechea la politicienii opozitiei, probabil, din trei motive: 1. Nu a dorit sa iasa din cuvantul dat presedintelui, pentru a nu-i strica strategia electorala valabila pana la alegeri". Integral in Romania libera.


Silviu Sergiu, in "Basescu, infectat de PSD cu A/H1N1", sustine ca " Adrian Streinu-Cercel a declansat razboiul politic A/H1N1, iar acesta se poate sfarsi la urne cu orice rezultat. In Romania, nimic nu se vinde mai bine decat panica. Se zgaltaie un pic pamantul, moderatorii de televiziune se transforma rapid in seismologi de birt. Nu moare nimeni, slava Domnului, dar asta nu-i impiedica sa abordeze o mina potrivita la parastase. In tot acest timp, ratingurile posturilor unde lucreaza explodeaza, odata cu incasarile din publicitate. Nu se racesc bine trei pasari, victime ale gripei aviare, ca la televizor se anunta epidemie in toata regula". Integral in EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.