Ultima oră

AFACERI:Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks: Problemele cu care se confrunta Romania nu pot fi rezolvate de un singur partid politic.

Ziarul de Vrancea
31 oct 2009 582 vizualizări
Problemele economice ale Romaniei nu pot fi rezolvate de un singur partid, ci de o coalitie politica. Sfatul vine de la seful delegatiei Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks

Acesta a declarat vineri, dupa intalnirea cu presedintele PSD Mircea Geoana, ca "daca acest lucru se rezolva, atunci cred ca perspectivele sunt promitatoare pentru viitor", transmite NewsIn.


"Am avut o discutie serioasa cu liderii diferitelor partide, si aceasta a fost o parte din acea discutie seriosa, a fost o intalnire foarte productiva si interesanta (cu PSD, n.r.) si vom incerca sa continuam discutiile cu alti lideri politici. Problemele cu care se confrunta Romania nu sunt probleme care pot fi rezolvate de un singur partid politic, trebuie rezolvate de un board, o coalitie de forte care sa se asigure ca Romania are solutii pentru problemele economice curente", a explicat seful delegatiei FMI, aflat in Romania de trei zile.


Mircea Geoana: Conditia pentru a primi imprumutul de la FMI - sa avem un buget aprobat pe 2010, pana in decembrie


Toate partidele parlamentare trebuie sa lase campania electorala, "ca sa gasim impreuna o solutie care sa permita aprobarea unui buget de catre Parlamentul Romaniei, inainte de 10 decembrie". Dupa o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International, liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca, pentru a primi a doua transa de imprumut, Romania trebuie sa aiba un buget aprobat pe 2010, inainte de intalnirea viitoare cu reprezentantii Fondului.


"PSD s-a angajat sa respecte termenii contractului semnat", a continuat Mircea Geoana. Cele mai importante declaratii ale liderului social-democrat:


* trebuie sa avem un buget aprobat pe 2010, pana in decembrie

* pentru viitorul guvern care va fi instalat, tinta de deficit ramane neschimbata la 5,9%

* legea responsabilitatii fiscale este o lege pe care o vom promova in Parlament inca de saptamana viitoare

* legea pensiilor reprezinta si ea un punct important, la fel ca si legea unitara a salarizarii



Potrivit agentiei de presa citate, liderul PSD, Mircea Geoana, insotit de Marian Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Bazac si Iulian Iancu, au avut o intrevedere cu o delegatie a FMI. In urma cu o zi, reprezentantii FMI s-au intalnit cu liderii PNL si cu premierul Emil Boc.



de R.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.