Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 31.10.2009

Ziarul de Vrancea
31 oct 2009 671 vizualizări
Costul soselei de ocolire a Clujului; Ghipsul de opt ore al generalului Stanculescu; Atelier de falsificare a placutelor de inmatriculare, in curtea IPJ; Asii din Educatie vor schimba Romania

Costul soselei de ocolire a Clujului. Lucrarile pentru construirea centurii Cluj Est se scumpesc cu fiecare vizita a oficialilor. Bugetul alocat centurii Cluj Est variaza in functie de declaratiile de pe santier ale oficialilor, iar anexele hotararilor de guvern prin care se aproba majorari de fonduri sunt secretizate. Centura de Est a Clujului a primit recent o "injectie" de fonduri, dupa ce guvernul condus de premierul interimar Emil Boc a decis sa suplimenteze bugetul Ministerului Transporturilor din Fondul de rezerva bugetara. In total, s-au acordat 100 de milioane de lei pentru investitii aleCompaniei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), scrie EvZ.


Cum sa inaugurezi un camp gol. Intamplari reale cu Adriean Videanu, Emil Boc, un panou si o ploaie marunta pe miristea de la Islaz. Un vant aprig de toamna secera miristea din care se iteau cateva steaguri si un panou batut de ploaie se balansa pe drumul de tara. Ascunsi sub pelerinele albastre, cativa reprezentanti ai Hidroelectrica se luptau cu ultimele detalii organizatorice pentru a pregati fara cusur scurta vizita a premierului pe campul unde, peste patru ani, va rasari hidrocentrala de la Islaz. Vuiet mare, cand in zare apar masinile oficiale, din care coboara Emil Boc si ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, scrie Gandul.


Mihai Tanasescu: Bugetari concediati sau TVA crescuta. Intr-un interviu acordat ziarului Cotidianul, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, sustine ca a treia transa de la Fondul Monetar va veni cu siguranta. Nu se stie daca in decembrie 2009 sau anul viitor.

Ne da sau nu FMI a treia transa din imprumut?

FMI doreste sa acorde Romaniei a treia transa din imprumut, insa numai in situatia in care Romania isi va indeplini conditiile prevazute in acordul cu Fondul. Este vorba despre aprobarea legii pensiilor, cea a salarizarii unice, a bugetului pe 2010. Daca aceste conditii sunt indeplinite, atunci banii vor veni la timp. Daca nu, e posibil ca banii sa vina mai tarziu. Citeste interviul integral in Cotidianul.


Ghipsul de opt ore al generalului Stanculescu. In focul evenimentelor din decembrie 1989, multi apropiati ai lui Ceausescu au apelat la smecherii pentru a parasi corabia aflata in deriva, incercand sa-si scape pielea. Victor Stanculescu si-a pus piciorul in ghips. Secretarul lui Ceausescu, Mihai Hirjau, a plecat la toaleta si a disparut. Prim-ministrul Constantin Dascalescu s-a incuiat intr-un WC ca sa nu fie luat in elicopter, scrie Adevarul.


Hayssam catre Degeratu: Presedintele chiar mi-a spus "Iti iei copiii si du-te in America". Republicam stenograma discutiei dintre generalul Constantin Degeratu, consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, si Omar Hayssam, sirianul devenit celebru dupa rapirea celor trei jurnalisti in Irak. Intalnirea dintre cei doi a avut loc la 9 septembrie 2005, la sase luni de la arestarea sirianului, la cererea celui acuzat de terorism. El a spus ca are de comunicat date ce intereseaza siguranta nationala si ca vrea sa discute cu presedintele. In loc de date concrete, sirianul i-a reprosat generalului ca este inchis, desi i s-a promis altceva. Sirianul ii spune la un moment dat ca: "Intre timp, asa cum stiti, au fost cateva intalniri cu Presedintele. Si atunci, eu chiar am inceput sa intreb de presiunile care se faceau asupra mea si domnul Presedinte chiar mi-a spus: «Iti iei copiii si du-te in America! Eu sunt Presedintele Romaniei si ai toate garantiile!» I-am spus: «Domnule Presedinte, uitati, speculatiile de care a aflat presa, sunt monitorizat...». «Nu, te rog frumos sa stai linistit, eu iti garantez ca nu se atinge nimeni de un fir de par de al tau!»." Citeste mai multe in Gardianul.


Atelier de falsificare a placutelor de inmatriculare, in curtea IPJ. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au demarat la Constanta ieri o ampla actiune de combatere a falsificarii certificatelor si placutelor de inmatriculare. In orasul de la malul marii circula mai multe masini care au numere de inmatriculare identice. Conform informatiilor preliminare, certificatele folosite de acestea ar fi fost falsificate prin tratare chimica si imprimare a numarului corespunzator, scrie EvZ.


Patronii din industria alimentara au intrat in alerta. Angajatii, obligati sa declare daca sunt bolnavi de gripa in caz contrar fiind arsi la leafa. Chiar daca inca nu se confrunta cu probleme, patronii din industria alimentara sunt preocupati de prevenirea raspandirii virusului gripal pandemic A-H1N1. Cei care se ocupa de cresterea porcilor, prelucrarea si comercializarea produselor din carne si-au pus demult la punct un sistem de a preveni imbolnavirea angajatilor cu gripa A-H1N1. "Noi am fost de mult in alerta si am luat masuri de prevenire. Angajatii efectueaza controale periodice si sunt obligati sa declare daca sunt bolnavi. In caz contrar li se aplica sanctiuni precum taierea bonurilor de masa timp de o luna sau 10% scadere din salariu timp de trei luni. Dar pana acum nu au fost astfel de cazuri si speram nici sa nu fie", a declarat pentru Gandul Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.


An sabatic cu banii de o masina modesta. Unii romani cu dor de duca pun o pauza vietii traite intre peretii apartamentelor si ai biroului si dau play unei alte realitati, atat de indepartata incat multi cred ca-i vis. Isi dau demisia din slujbe bine platite si incep sa scotoceasca, vreme de vreun an, prin cele mai ascunse buzunare ale lumii largi. Sandina Olteanu, pana saptamana trecuta brand manager la Ursus, si prietenul ei, Stefan Balaban, fost manager la GfK, s-au facut de joi calatori de meserie si au luat un avion spre Brazilia, de unde vor incepe sa bata in lung si in lat, timp de opt luni, America de Sud. Cu doi ani in urma au fost intr-o vacanta de trei saptamani in Peru, unde au descoperit gena de calator de cursa lunga. Citeste mai multe in Cotidianul.


Asii din Educatie vor schimba Romania. In cadrul Galei Premiilor in Educatie care a avut loc, joi seara, la Palatul Parlamentului, Fundatia "Dinu Patriciu" a recompensat cei mai buni oameni si cele mai bune proiecte din sistemul de invatamant, cu premii in valoare de 200.000 de euro. Printre cei mai buni studenti se afla George Gradinariu, castigatorul premiului I, in valoare de 5.000 de euro, care este student in anul V la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi. El este membru al Societatii Studentilor Medicinisti din Iasi, unde a invatat ce inseamna voluntariatul. A avut proiecte de succes, in care i-a implicat pe multi dintre colegii lui, scrie Adevarul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.