Ultima oră

(Galerie foto) Oprisan l-a bagat pe Bachus in PSD pentru patru zile!

Doina Ganea
30 oct 2009 2441 vizualizări
grandomnia etalata pe banii nostri n-a adus nici un sef de la centru u cu milostenii din portofel, pupaturi si hore de git cu zeul Bachus, astfel Oprisan s-a vrut omul zilei u Alaiul oficialitatilor care s-a plimbat printre standurile mesterilor populari n-a cumparat nimic

Deschiderea Festivalului International al Viei si Vinului a adus in Piata Garii puzderie de curiosi. Festivalul "Bachus 2009" a debutat insa in acest an cu stingul. Oficialitatile au intirziat, vicele de la Consiliul Judetean, Mircea Diaconu, asteptindu-si colegii de partid, aflati intr-o actiune de campanie, pentru a deschide serbarea. Pentru inceput, a lipsit colacul si tuica, asa cum era obiceiul, dar in cele din urma cineva si-a amintit ca a fost uitat intr-o masina.

Tuica de Reghiu, veche de 5 ani, s-a gasit la Florentina Trifan, care expune la un stand fructe si licori traditionale. In prima zi atmosfera a fost relaxanta, dar vadit electorala. Alaiul de invitati, condus de primarul Bacinschi, in calitate de coorganizator, vicepresedintii CJ, Mircea Diaconu si Dragos Birladeanu, in calitate de organizatori, a vizitat standurile producatorilor de vin si ale mesterilor populari. Atmosfera a fost intretinuta pe alocuri si de Oprisan care si-a facut aparitia mai tirziu. Baronul a facut un dus scurt de multime donind sume de bani copiilor sau luind in brate bebelusii.


Patru zile de "anestezie"


Atractia zilei a fost, fara indoiala, carul alegoric in care se afla zeul Bachus inconjurat de tinere in straie populare. Pe lista participantilor la eveniment s-au aflat doar consilierii locali si judeteni PSD, fara ca vreo demnitate de la Centru sa puna piciorul in Piata Garii. Sosirea primarului, discursul lui Oprisan, ca si hora care s-a incins in deschidere, au fost tot atitea prilejuri pentru unii dintre spectatori de a vedea cum arata primarul sau baronul. "Vreau sa stiti ca lunile trecute circotasii si unii oameni rai imi spuneau ca e criza si sa nu mai facem Festivalul. Atunci i-am intrebat pe cetatenii judetului si nimeni nu mi-a spus sa nu facem", si-a justificat Oprisan dorinta de paranghelii, intr-un discurs politicianist. Alaiul lui Bachus, compus din oficialitati locale, unele imbracate cu hainele de campanie ale PSD, s-au multumit sa dea mina cu oamenii fara sa spuna mai nimic. Ca de fiecare data, oficialitatile au purces la vizitarea Tirgului Mesterilor Populari. In afara laudelor de rigoare, oficialii nu s-au aratat deloc interesati sa cumpere vreun obiect artizanal. Desi la standurile mesterilor populari sint exponate diverse, de calitate si ar fi avut de unde alege. De asemenea, la "Salonul Viei si Vinului" opt producatori din cele mai renumite podgorii din tara isi prezinta produsele.


Oprisan omul-spectcol, in criza de imagine


Criza de imagine din ultima vreme a primului om din judet il face pe Oprisan sa incerce tot felul de artificii pentru a genera atentie. Astfel, baronul jongleaza cu tot felul de jocuri de imagine de la probatul targilor din ambulante, la condusul masinilor de gunoi, milostenii cu bani din portofel, pupaturi electorale si pina la dansuri improvizate de git cu zeul "Bachus". Ultimele iesiri au dedesubturi pe care nu ne aventuram sa le avansam. In continuare "domnul presedinte" dovedeste excese megalomano-dictatoriale, pe fundalul unei scaderi accentuate a nivelului de trai si a unei crize economice prelungite. Tocatorul de miliarde de lei de la CJ a dispus pina acum alocarea 400.000 de lei noi pentru festivatul vitei din 2009. Firma United Media Creative este in continuare organizatorul de spectacole de casa a baronului, care va inghiti si in aceasta toamna miliardele vrincenilor. Oprisan sustine ca tarifele percepute de firma sint insa mult mai mici decit in alta parte a tarii, aluzie la cele organizate de fostul ministru Ridzi. Explicatia fiind: "Pe mine ma iubeste femeile si artistii!". Focurile de artificii si miliardele aruncate pe spectacole nu sint cele mai fericite moduri de a-i imbuna pe votantii care tocmai au intrat in somaj si se gindesc cu groaza la factura de la intretinere. (Doina GANEA)


Iata citeva imagini surprinse aseara, la festival, de reporterii nostri:




Totul trece-n lumea asta,

Totul e nimicnicie;

Doar mandatu-ti, ca napasta,

Va dura... o vesnicie!




Un "baron rural"

Are un local;

Un "baron" istet

Are un judet.




Ii cere unuia cu multe kile:

- Un leu, mincati-as, sa imi dai,

Ca n-am mincat de doua zile.

- Fantastic... ce vointa ai!




Spre portofel lasciv se uita,

Il mangiie, parca-l saruta!




Iti dau un vot, tu imi dai bani

Cistig si eu un leu cinstit

Si ne-ntilnim peste un mandat,

Si te scapam de baronat!




Sint vrincenii "fericiti":

Vin alegeri pe aici

Si vor fi iar pacaliti

De aceiasi... pacalici!




M-a impins nevoia/ nu e paranoia!




Rabdatorii mei confrati,

Rogu-va nu v-alarmati

Ca-ntr-un an, doi, pasa-mi-te,

Veti minca... rabdari prajite!




Cunosc un lider ce se crede mare,

Al carui nume nu o sa vi-l zic,

Ce in sondaje de un timp apare

Ca soarele de toamna... tot mai mic!




Hai cu toti la festival,

Nu conteaza saracia,

Criza "" mearga la spital,

Noi... sarbatorim betia!!!




Oare nu-ti mai amintesti,

Vorba din batrini lasata?

Din betie te trezesti,

Din prostie niciodata.




Foaie verde apa chioara

Nu se manca tot ce zboara

Dar ma-ntreb si eu asa

Tot ce curge sa se bea?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.