Ultima oră

POLITICA: Traian Basescu: Nu voi permite ca tara asta sa intre pe mana unora ca Voiculescu, Hrebenciuc, Iliescu sau Vanghelie

Ziarul de Vrancea
29 oct 2009 578 vizualizări
Traian Basescu a declarat, in cadrul unei emisiuni electorale de pe TVR1, ca parlamentarii ar trebui sa se simta obligati in a sustine guvernul Croitoru deoarece acesta "are in frunte un expert care a lucrat ani de zile la FMI si cunoaste institutia si procedurile ei fata de un alt premier propus care a marturisit ca nu a citit macar acordul cu FMI".


Traian Basescu spune ca a negociat Alianta PDL-PSD cu Mircea Geoana, Miron Mitrea si Ilie Sarbu in timp ce Iliescu, Hrebenciuc si Vanghelie au fost impotriva. "Acest din urma grup l-a captat insa in final pe Geoana si au rupt alianta", spune seful statului.


Ce a declarat presedintele Basescu:


# Romania trebuie sa invete din lectia crizei globale care a fost generata de bancheri. Criza a fost creata de un sistem privat si anume sistemul financiar global care nu s-a sfiit sa apeleze la ajutorul statului atunci cand si-a dovedit limitele. Acum ne intorc iarasi spatele si isi clameaza independenta. Nu este posibil ca atunci cand statul plateste lacomia bancherilor tu sa-i intorci spatele.


# Lucrul cu FMI nu se desfasoara normal si ar fi trebuit sa avem un guvern functional acum. In actualele conditii guvernul Boc nu poate face mare lucru. Ar fi trebuit sa avem finalizata legea pensiilor, legea salarizarii. Trebuie sa obtinem o ajustare a conditiilor pe viitor.


# Parlamentarii ar trebui sa sustina un guvern care are in frunte un expert care a lucrat ani de zile la FMI si cunoaste institutia si procedurile ei fata de un alt premier propus care a marturisit ca nu a citit macar acordul cu FMI. Eu am acceptat sa numesc un premier tehnocrat dar nu chiar orice premier ci unul care sa poata negocia credibil cu Fondul.


# Desemnarea premierului Romaniei nu se face nici de Voiculescu, nici de Hrebenciuc, nici de Crin Antonescu, ci de catre presedintele Romaniei. Numirea nu se face la Grivco, ci la Cotroceni. Eu nu fac rabat la Constitutie si imi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac. Daca guvernul nu va trece, voi desemna un nou premier care sa aiba competente in negocierea cu FMI. Legea ii da dreptul presedintelui sa propuna premierul de doua ori, insa nu-i da si Parlamentului dreptul de a-l respinge de fiecare data fiindca altfel presedintele poate trece la dizolvarea Parlamentului


# Numirea s-a facut la Grivco sub conducerea turnatorului notoriu Felix, ce a prezidat iar din capul mesei cum a stat si la suspendarea presedintelui. Nu voi permite ca tara asta sa intre pe mana lui Voiculescu, Hrebenciuc, Iliescu sau Vanghelie


# Vreti privatizari iar ca Petrom? Grupul acesta de interese a vrut Posta, a vrut Regia de sare, a vrut Romgazul, iar eu le-am oprit de la privatizare in CSAT.


# Dl Frundo a sustinut in aceasta seara fara lipsa de jena ca atitudinea presedintelui este neconstitutionala mergand pe linia lui Iliescu. S-au aliat toti ca atunci la suspendarea presedintelui. S-ar putea ca oamenii astia insa sa primeasca o lectie. Daca romanii vor vrea la vot ca aceasta lectie sa o iau eu, atunci ma voi supune.


# Traian Basescu spune ca a negociat Alianta PDL-PSD cu Mircea Geoana, Miron Mitrea si Ilie Sarbu in timp ce Iliescu, Hrebenciuc si Vanghelie au fost impotriva. "Acest din urma grup l-au captat insa in final pe Geoana si au rupt alianta", spune seful statului care este convins ca Ion Iliescu se afla in spatele lui Mircea Geoana fiindca "acesta este prea plapand ca sa ia decizii de unul singur"

# textul se actualizeaza





de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.