Ultima oră

POLITICA: Politic Show 29.10.2009

Ziarul de Vrancea
29 oct 2009 624 vizualizări
Oprescu a adunat semnaturi false pentru a candida; Aura Vasile il compara pe Emil Boc cu Hitler si ii contesta barbatia; Fenechiu a cerut Parlamentului sa-i finanteze un scurt drum pana in Thailanda; Cine-l voteaza pe Mircea Geoana

Aura Vasile il compara pe Emil Boc cu Hitler si ii contesta barbatia. Viceliderul grupului PSD Aura Vasile considera ca premierul in functie Emil Boc si-a insusit limbajul fascist atunci cand a declarat ca isi cumpara un bici pentru a-l pune pe parlamentarii obraznici."Incep prin a spune, legat de declaratiile fostului prim ministru Emil Boc: Pusca si cureaua lata, Boc nu a fost barbat niciodata", a spus Aura Vasile. Ceea ce a afirmat Boc este mai rau decat Hitler, a adaugat ea, erijandu-se in purtatorul de cuvant al grupului parlamentar al PSD si al parlamentarilor femei din PNL si UDMR, scrie EvZ.


Fenechiu a cerut Parlamentului sa-i finanteze un "scurt" drum pana in Thailanda. Doua saptamani la Bangkok (Thailanda), Auckland (Noua Zeelanda) si Sydney (Australia) pentru "un curs de scurta durata" privind "practicile unei bune guvernari". Pentru aceasta deplasare a solicitat, fara succes, deputatul PNL, Relu Fenechiu, conducerei Camerei nu mai putin de 4.200 de euro. Scopul vizitei in Extremul Orient si Oceania, in perioada 24 ianuarie-6 februarie a parut unul cu adevarat nobil: participarea la un curs privind practicile bunei guvernari, scrie Gandul.


Cine este candidatul coalitiei "Grivco"? Antonescu reclama "masinariile" prin care Geoana este impins artificial in finala cu Basescu: "Foarte multi oameni incearca sa ne convinga ca nu avem alta alegere". Nemultumirile izbucnesc in tabara prezidentiabililor anti-Basescu. Crin Antonescu l-a atacat dur pe Mircea Geoana, colegul sau din "majoritatea de 65%". Iritarea sa e cauzata de faptul ca "se induce ideea" ca Geoana este cel care va intra in finala cu Basescu. Desi nu a spus-o direct, acuzatia lui Antonescu batea spre acei mogulii media care, prin televiziunile lor, dar si prin institutele de sondaje pe care le controleaza, "sugereaza" ca lupta pentru turul II a fost transata in favoarea lui Geoana, scrie EvZ.


Oprescu a adunat semnaturi false pentru a candida. Cind a candidat la Primarie, Oprescu a avut probleme cu stringerea numarului de semnaturi obligatorii de sustinere. Din 10.000 de semnaturi, aproape jumatate au fost anulate, pe motiv ca sint false. Ni s-a povestit ca figura se repeta si acum, la prezidentiale. Ca sa ne convingem, am mers la sediul central de campanie al primarului, undeva linga Piata Romana, intr-o cladire pusa la dispozitie de comunistoidul Aurelian Bondrea. Si nu ne-am dus cu mina goala, ci cu trei liste, cu chenare si format intocmai precum acelea folosite de echipele de campanie ale lui Oprescu, pe care erau trecute 23 de nume si 23 de semnaturi. Toate false.Citeste mai multe in Academia Catavencu.


Reportaj: Cine face Piata pentru presedinte. Dupa Piata Matache, Bucurestiul a deschis ieri si "Piata lu"â„¢ Basescu". In "Piata lu\' Basescu", tapetata cu ecrane multicolore nu se vinde nimic concret, ci doar imagini si promisiuni: deasupra intrarii sta scris pe un ecran cu dimensiuni generoase, "Basescu pentru Romania" si ne este infatisat presedintele, intr-o atitudine de larga imbratisare a natiei.Chiar dedesubt, in vitrina sediului de campanie, se lateste inca o plasma imensa cu secvente din viata agitata a sefului statului - cu Putin la masa, cu Bush la aeroport, cu Angela Merkel probabil la Bruxelles, cu preafericiti prelati in usa bisericii, cu preatristi romani in ruinele produse de inundatii, explozii si incendii, scrie Gandul.


In "Tradarea cu talc a UDMR", Silviu Sergiu afirma ca "votul pe care UDMR i l-a dat lui Vasile Blaga este un semnal dat PDL-ului ca se poate baza pe Uniune, in negocierile de dupa alegeri, pentru formarea guvernului". Vasile Blaga a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale parlamentului, pentru a ocupa functia de ministru al dezvoltarii regionale. Cu exceptia lui Bogdan Aurescu (un tehnocrat pursange), pana la inchiderea editiei, niciun alt ministru PDL nu a reusit performanta de a insela "vigilenta" majoritatii PSD-PNL-UDMR, care s-a declarat ostila unui executiv creat in jurul PDL". Integral in EvZ.


Sabina Fati, in "Cine-l voteaza pe Mircea Geoana", sustine ca "pe Mircea Geoana il voteaza mai ales barbatii care au implinit 55 de ani si care locuiesc la tara, dar si romanii care cred ca sistemul comunist a fost o idee buna sau multi dintre cei care constata ca viata lor s-a degradat in ultimii ani si nu-si aduc aminte ca PSD a stat la putere in ultimul an, iar inainte, din 2007 pana la finele anului 2008, a sprijinit fara retineri guvernul Tariceanu. Cercetarile sociologice mai scot la iveala ca Mircea Geoana este tractat cu greu de PSD, fiindca de aproape cinci ani, de cand conduce partidul, nu reuseste sa aiba mai multi sustinatori decat propria formatiune. Pe Mircea Geoana il voteaza cei care nu stiu ca fermierii au fost pusi pe jar de social-democrati, cei care nu stiu ca PSD are parghiile necesare pentru a manipula sindicatele in propriile scopuri, cei care au uitat ca mineriadele au durat in Romania pana in 1999". Integral in Romania libera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.