Ultima oră

Prefectul atrage atentia ca aminarea retrocedarilor este contraventie

Mihaela Beșleagă
29 oct 2009 1225 vizualizări
Ion Oprea a adus ieri citeva clarificari in privinta intilnirii pe care a avut-o in urma cu doua zile cu protestatari din trei localitati vrincene, unde exista probleme in ceea ce priveste reconstituirea dreptului la proprietate

Prefectul a atras atentia Comisiei locale Vidra ca intirzierea nejustificata a punerii in posesie a proprietarilor constituie contraventie. "Pentru ca s-a considerat ca nu am fost prea convingator in relatia cu cetatenii, as vrea sa va spun ca, pe linga faptul ca am facut o evaluare rapida a situatiei din cele trei localitati, am stabilit si niste termene si masuri foarte exacte. Pentru Comisia locala Vidra am solicitat ca in regim de urgenta, pe 30.10.2009, sa se inainteze Comisiei Judetene documentatiile existente la nivelul comisiei locale, intocmite in conformitate cu prevederile legii 247/2005, in vederea verificarii si validarii. Mentionam ca intirzierea nejustificata a reconstituirii dreptului de proprietate constituie contraventie si fac un apel atit la presedintele comisiei locale Vidra, la primarul localitatii, cit si la altii care teoretic s-ar afla intr-o asemenea situatie, ca aceasta intirziere constituie contraventie la normele legilor fondului funciar si se sanctioneaza", a declarat prefectul Ion Oprea. De asemenea, acesta a spus ca a lansat o invitatie la Prefectura reprezentantilor Comisiei locale Paulesti pentru astazi, la ora 10.00, acestia urmind sa aduca si documentatia completa, pentru a fi discutata in cadrul lucrarilor colectivului de lucru ce functioneaza pe linga comisia judeteana de fond funciar. Pentru situatia de la Mera s-a stabilit urgentarea analizei documentelor inaintate de comisia locala. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.