Ultima oră

POLITICA: PSD-istul Vasile Fernea a fost condamnat definitiv pentru coruptie

Ziarul de Vrancea
28 oct 2009 553 vizualizări
Vasile Fernea, secretarul PSD Satu Mare, a fost candamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, fiind acuzat de coruptie. Decizia apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si este definitiva si irevocabila, anunta Evz.ro.

Initial, Vasile Fernea a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, de catre Tribunalul Valcea, pe 2 iulie 2008. Secretarul PSD Satu Mare este acuzat ca ar fi primit bani pentru campania electorala din 2004 de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba, pentru ca, in schimb, acesta sa nu fie sanctionat de Garda Financiara, dupa cum informeaza Mediafax.


Pentru acest serviciu, Fernea ar fi primit 130 de milioane de lei vechi si 1.000 de dolari.


Din acesti bani, Fernea si-ar fi insusit suma de 1.000 de dolari, iar cei 130 de milioane de lei vechi i-a depus la casieria filialei PSD Satu Mare pentru sustinerea campaniei electorale. In martie 2007, procurorii anticoruptie l-au deferit justitiei pe Vasile Fernea, pentru ca, profitand de influenta sa, a intervenit pe langa functionari din Directia Generala a Finantelor Publice si Garda Financiara Satu Mare in favoarea lui Gheorghe Ciorba.


Instanta Tribunalului Valcea l-a condamnat pe Fernea pentru trafic de influenta si l-a obligat, impreuna cu Partidul Social Democrat (PSD), sa-i restituie suma de 13.000 de lei omului de afaceri Gheorghe Ciorba. Acesta este implicat si in dosarul in care sunt judecati, pentru fapte de coruptie, fostii ministri ai Agriculturii Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes.


Decizia a fost atacata de Fernea si de PSD la Curtea de Apel Pitesti, care, pe 5 mai 2009 a admis recursurile celor doua parti. Ca urmare a acestei decizii, Curtea din Pitesti a desfiintat in totalitate sentinta Tribunalului Valcea si a inlaturat condamnarea lui Vasile Fernea cu toate consecintele. Astfel, instanta l-a achitat, in apel, pe Fernea, pentru ca "faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii". Cheltuielile judiciare au ramas in sarcina statului.


Procurorii au facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), iar instanta suprema l-a condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, prin decizia instantei supreme, PSD a fost inlaturat de la restituirea sumei de 13.000 de lei, astfel incat Fernea trebuie sa plateasca singur acesti bani denuntatorului. Fernea a fost obligat si la plata catre stat a sumei de 3.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata.


Vasile Fernea a fost intre 1992 si 1997, seful Politiei Judetene Satu Mare, iar intre 2000 si 2004 a condus Corpul de Control al Prefecturii Satu Mare. Din 2000, este secretar general al organizatiei judetene a PSD si detine si functia de consilier al senatorului PSD de Satu Mare, Sever Ster.



de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.