Ultima oră

AFACERI: Business Report 28.10.2009

Ziarul de Vrancea
28 oct 2009 509 vizualizări
Utilizatorii europeni de net, deconectati de provideri daca fac download ilegal; Primul caz de compatibilitate pe piata locala de celule stem; TOP 100: cele mai bune produse IT&C ale anului, iar Maserati Kuba, un "crossover brutal" creat de un rus

Utilizatorii europeni de net, deconectati de provideri daca fac download ilegal. Dupa ce Parlamentul European a votat de doua ori Amendamentul 138, conform caruia deconectarea utilizatorilor de la Internet se poate face doar in baza unei hotarari judecatoresti, Consiliul Europei a reusit sa excluda articolul din Pachetul Telecom. Amendamentul 138 era singurul care interzicea implementarea unor masuri de tipul "celor trei greseli" pentru o asa-zisa protectie a drepturilor de autor, scrie Capital.


Omul de afaceri Victor Stoiculescu este dator vandut. La propriu. Omul de afaceri Victor Stoiculescu, dezvoltatorul proiectului rezidential Cartierul Latin din Prelungirea Ghencea, are o un credit restant la BCR in valoare de 2,6 milioane de lei, adica peste 600.000 de euro. Banca a vandut acest credit, impreuna cu alte imprumuturi neperformante, catre compania Suport Colect, subsidiara a grupului BCR, iar lista restantierilor a fost deja inscrisa pe Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. Creditul contractat de Stoiculescu are cea mai mare valoare din calupul vandut de BCR la mijlocul acestei luni, scrie Business Standard.


Inginerii bat economistii ca numar in topul celor mai importanti 1.000 de oameni din business. Aproape 300 din cei mai importanti 1.000 de oameni din businessul romanesc sunt absolventi de inginerie, in timp ce 280 au terminat studii in domeniul economic, potrivit celei de-a doua editii a anuarului "Who\'s Who in Business - Cei mai importanti 1.000 de oameni din business", care apare astazi pe piata, scrie Ziarul Financiar.


Tranzactie: BERD a preluat, oficial, aproape jumatate din centrul Renault - Romania. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a varsat cele 44 de milioane de euro la capitalul social al celui mai mare centru tehnologic de inginerie auto din afara Frantei care va fi realizat la Titu. Francezii isi pot rascumpara participatia vanduta catre BERD peste cinci ani, scrie Bursa.


Maserati Kuba, un "crossover brutal" creat de un rus. Maserati Kuba este un "crossover brutal" imaginat de designerul rus Andrey Trofimchuk. Masina este inzestrata cu faruri mari, cu margini cromate, proiectoare de ceata rotunde, praguri laterale, jante mari si un spate caracteristic modelelor coupe. Cele doua tevi de esapament duc cu gandul ca un astfel de model ar putea fi propulsat de un motor pe benzina sau motorina si nu de unul electric, scrie StiriAuto.ro.


Chrysler renunta la mai multe modele proprii. Constructorul auto Chrysler, salvat de la faliment de Fiat, va renunta la mai multe modele proprii destinate pietei din SUA si se va axa pe comercializarea si producerea de masini dezvoltate de grupul italian, precum Alfa Romeo si Fiat 500, scrie Evenimentul Zilei.


LG va furniza sistemele audio pentru VW, SEAT si Skoda. Conform unui parteneriat semnat intre cele doua parti, Volkswagen isi va dota automobilele cu linii audio furnizate de LG Electronics. Acordul, in valoare de 370 milioane de dolari, este valabil pentru sapte ani, incepand din 2012. Sistemele audio furnizate de firma sud-coreeana vor dota, in fabrica, automobilele de la trei marci ale Grupului Volkswagen: SEAT, Skoda si Volkswagen, scrie 24auto.ro.


Care e mai ieftin "" creditul in lei sau cel in euro. Creditele in lei continua sa fie scumpe pentru romani, in ciuda faptului ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) le-a asigurat bancilor comerciale terenul pentru reducerea dobanzilor la imprumuturile in moneda locala. De cealalta parte, unii bancheri considera ca banca centrala ar trebui sa ia in continuare masuri de sprijinire a creditarii in lei, scrie Gandul.


TOP 100: cele mai bune produse IT&C ale anului. Revista "PC World" a publicat, astazi, pe site-ul sau top 100 al celor mai bune produse IT&C din 2009. In top 10, anul acesta, se gasesc laptopul Dell Z600 care se incarca fara fir, aparatul foto profesional SLR Nikon D300s, motorul de cautare Microsoft Bing, nu insa si iPhone 3GS sau Windows 7, scrie Capital.


Franciza pentru mamicile in pas cu moda. Faire Dodo Maternity este o retea de magazine care comercializeaza articole vestimentare special create pentru femeile insarcinate. Conceptul de origine italiana a fost lansat anul trecut in Romania, prin deschiderea magazinului pilot. Incepand cu 2009, master francizatul roman este deschis pentru discutii cu potentiali parteneri de franciza, scrie Startups.ro.


Primul caz de compatibilitate pe piata locala de celule stem. Piata de recoltare si pastrare de celule stem, aflata la inceput in Romania si evaluata la aproximativ 12 milioane de euro, se afla la primul caz de compatibilitate sangvina, oferind sansa de insanatosire pentru un copil de patru ani din Republica Moldova. Piata locala de celule stem ar putea ajunge in acest an la 12.000-15.000 de prelevari, dupa ce anul trecut s-au realizat in jur de 8.000 de prelevari, scrie Business Standard.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.