Ultima oră

Cresc taxele si impozitele pentru case si terenuri

Iulia Crețu
28 oct 2009 1355 vizualizări
Birul pe care un focsanean il are de achitat anul viitor pentru peretii intre care locuieste si pentru terenul pe care il detine in proprietate va creste cu 20%

Consiliul Local Focsani a aprobat ieri proiectul de hotarire cu privire la taxe si impozite, dupa adoptarea HG 956/2009, care coreleaza birurile pe anul viitor cu indicele de inflatie, lasind la latitudinea administratiilor locale daca mai adauga o suplimentare de pina la 20%. Primaria Focsani a stabilit impozitele in baza hotaririi de Guvern, fara eventuale majorari suplimentare. Astfel, pentru un apartament de 2 camere, de 50 mp, din zona A a municipiului, impozitul va creste de la 97 lei in 2009, la 111 lei in 2010. Pentru un apartament de 3 camere, de 70 mp, situat in zona A, un focsanean a platit in acest an 135 lei, iar la anul va scoate in plus inca 21 de lei, pina la 156 lei. In ceea ce priveste terenurile, pentru o suprafata de 600 mp, in zona A a orasului, se va plati in 2010 390 lei, de la 385 lei in acest an. In cazul unui teren extravilan de 5.000 mp, pentru care in acest an s-au platit 43 de lei, de la 1 ianuarie 2010, Primaria Focsani va percepe o taxa de 52 de lei. Persoanele fizice vor beneficia si anul viitor de bonificatia de reducere a 10% din impozit daca acesta este achitat in perioada de gratie. In schimb, persoanele juridice ramin la bonusul de 5%, cu toate ca s-a propus o majorare pina la 10%. Municipalitatea nu a acceptat o reducere mai mare, mai ales ca numai de la doua supermarketuri se string impozite de 200.000 lei, anual. (I. C.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 15 ore, 49 minute, 28 secunde
BRAVO MAGARILOR, MERGETI ASA INAINTE.IN ANUL2012 POATE VA MAI CANDIDA BACINSCHI SI VOI SCURSURILOR CARE MANCATI BANII DEGEABA ACOLO LA PRIMARIE.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.