Ultima oră

Asteptind-o pe Roxana cu actele incriminatorii ¦ de la Fitionesti

Mihaela Beșleagă
27 oct 2009 1056 vizualizări
Prefectul Ion Oprea nu a stabilit inca daca primarul Iordache Cazacu este incompatibil

Incompatibilitatea edilului Iordache Cazacu de la Fitionesti, care detine functia de administrator unic la o firma din comuna, in timp ce este si primar, nu a fost inca constatata de Institutia Prefectului, organismul abilitat sa faca acest lucru. Prefectul Ion Oprea a anuntat saptamina trecuta, imediat dupa ce a primit o adresa de la Garda Financiara prin care i se aducea la cunostinta aceasta situatie, ca va demara o ancheta in acest caz. Momentan, reprezentantii de la Prefectura inca o asteapta pe Roxana Mocanu, secretarul comunei Fitionesti, pentru a face propunerea de incompatibilitate prin acte. "Conform prevederilor legale, secretarul unitatii administrativ-teritoriale are un rol major, in sensul ca el este cel care intocmeste propunerea. Pina in acest moment nu am primit nici un document de la secretarul Consiliului Local Fitionesti. Asteptam in zilele urmatoare", ne-a transmis prefectul Ion Oprea. Potrivit site-ului Oficiului National al Registrului Comertului, actualizat pe 15 octombrie 2009, teoretic, primarul Iordache Cazacu se afla in stare de incompatibilitate, intrucit detine functiile de administrator unic la firma SC Larvin SRL si actionar la Cooperativa Agricola Euroferma Fitionesti, cit si functia de primar. Iordache Cazacu spune ca a renuntat la calitatea de administrator anul trecut, dar nu a prezentat documente. Mai mult, acesta a lansat acuzatii grave, cu un limbaj excentric, fata de cei care-l controleaza. Primarul de la Fitionesti si-ar putea pierde mandatul daca Prefectura Vrancea va constata starea sa de incompatibiltate. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.