Ultima oră

Pedeapsa neschimbata pentru politistii Rotaru si Milea

Ziarul de Vrancea
27 oct 2009 3534 vizualizări
Nicolae Rotaru a demisionat deja din politie u instanta suprema a respins recursurile declarate de parti in dosarul de coruptie a politistilor vrinceni Nicolae Rotaru si Marius Milea

Dosarul politistilor vrinceni Nicolae Rotaru si Marius Milea s-a incheiat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce instanta suprema a respins recursurile declarate in cauza. Din acest motiv, sentinta Curtii de Apel Galati aplicata celor doi in luna martie ramine neschimbata. De mentionat ca in cauza s-a judecat atit recursul declarat de cei doi politisti din cadrul Politiei Rutiere, cit si cel declarat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Rotaru si Milea au fost condamnati in urma cu 10 luni la pedepse de 3 ani si 6 luni inchisoare fiecare pentru savirsirea infractiunii de luare de mita, dispunindu-se totodata suspendarea sub supraveghere a executarii pedepselor principale si a pedepselor accesorii aplicate, pe durata termenului de incercare de 6 ani. Cei doi fusesera retinuti in cauza in noiembrie anul trecut, dupa ce au fost prinsi in flagrant pe cind luau mita, insa o data cu sentinta aplicata in martie, au fost eliberati. Aceeasi instanta a dispus la momentul respectiv confiscarea sumei de 1.000 de lei de la Rotaru, in folosul statului. Conform legii, orice om al legii care este condamnat penal, definitiv si irevocabil, este exclus automat din politie.

Prinsi in flagrant in timp ce primeau mita de la soferi

Potrivit anchetatorilor anticoruptie, in perioada 18 "" 28 noiembrie 2008, Nicolae Rotaru, in calitate de agent politie la Serviciul Politiei Rutiere Vrancea, in timp ce se afla in exercitiul atributiilor de serviciu pe DN2 - E85 cu autoturisme dotate cu aparate tip radar, a pretins si a primit de la mai multe persoane fizice 3.000 lei, pentru a nu aplica sanctiuni contraventionale. Dupa mai multe informatii primite in acest sens, lui Rotaru i-a fost organizat un flagrant, pe 28 noiembrie, cind coleg de tura ii era Marius Milea, ofiter de politie in cadrul aceluiasi serviciu. Cei doi au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau 2.000 lei de la doua persoane pentru a nu le aplica acestora sanctiuni contraventionale. Situatia celor doi in relatia de munca cu IPJ Vrancea este la rindul sau aproape lamurita. "Nicolae Rotaru si-a inaintat demisia din politie din luna mai. Astfel, acesta nu mai este politist. Marius Milea este in continuare suspendat din functie, pina cind IPJ Vrancea va primi in scris sentinta definitiva si irevocabila de condamnare a acestuia. In acel moment, ministerul are dreptul de a inceta unilateral contractul de munca cu politistul. La incadrare, orice politist trebuie sa prezinte cazierul, iar cind acesta are o condamnare penala, automat, respectivul nu mai poate ramine in functie", ne-a spus comisarul sef Tomita Pavaloiu, adjunctul sefului politiei. (N. CRISTEA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.