Ultima oră

ENET poate beneficia de ajutor de stat

Iulia Crețu
27 oct 2009 979 vizualizări
Consilierul local PD-L Adrian Colin s-a pronuntat asupra unui ajutor de stat de care ar putea beneficia societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA Focsani.

Prin acesta se acorda 10 miliarde lei noi pentru sustinerea sistemului de incalzire din localitatile din Romania. Potrivit unui ordin al Ministerului Administratiei si Internelor si al Ministerului Finantelor Publice din 16 octombrie 2009, s-a aprobat Schema de ajutor de stat acordat operatorilor economici care presteaza serviciul de interes economic general de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice in sistem centralizat catre populatie. Alesul local considera ca ENET ar putea beneficia de aceste fonduri, schema de ajutor fiind valida pentru perioada 2006-2015. "Masurile de ajutor de stat constau in: alocarea de la bugetul de stat a unor sume care sa reprezinte maximum 45% din costurile determinate pentru combustibilul propriu folosit pentru producerea energiei termice; alocarea din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale a unor sume pentru acoperirea integrala a diferentei dintre pretul de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice livrate populatiei si preturile locale de facturare; alocarea de la bugetele locale a unor sume pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice si alocarea de sume din Fondul de rezerva bugetara in dispozitia Guvernului, prin bugetele locale, in scopul achitarii unei parti din obligatia de plata pe care o au operatorii economici catre furnizorii de gaze naturale si carbune, inclusiv transportul", se arata in ordinul Guvernului, publicat in Monitorul Oficial la nr. 715/23 octombrie 2009. Valoarea totala estimata a ajutorului de stat care va fi acordat in cadrul prezentei scheme este de 10 miliarde lei noi. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 9 ore, 29 minute, 35 secunde
Ajutoarele de stat acordate unor firme in esenta private , ca ENET, incalca principiile economiei de piata promovand un tratament discriminatoriu la adresa operatorilor privati care nu beneficiaza de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.