Ultima oră

Comemorarea eroilor neamului, la Mausoleul din Sud

Raluca Manolache
26 oct 2009 1033 vizualizări
Ziua Armatei a fost un bun prilej si pentru politicieni sa pozeze la eveniment cu coroane de flori Militarii Garnizoanei Focsani au comemorat ieri eroii cazuti la datorie, cu ocazia Zilei Armatei Romane care se serbeaza in fiecare an pe 25 octombrie

Autoritatile locale si militare, dar si politicienii si-au dat astfel intilnire la Mausoleul Eroilor din Sud pentru a comemora eliberarea tarii de armatele hortisto-hitleriste. Dupa slujba de pomenire a eroilor neamului, presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi din Vrancea, gen. (r) Nicolae Zamfir, a tinut un discurs prin care a adus un omagiu de recunostinta ostirii romane. "Patria recunoscatoare isi omagiaza ostasii, acei care cu pretul vietii lor, veteranii de razboi de azi, care au repus bornele de hotar pe locurile lor firesti, dar si de aceia care astazi au datoria de onoare sa o apere la nevoie si sa contribuie la mentinerea pacii in lume", a spus Nicolae Zamfir in fata audientei. A urmat mai apoi comandantul Garnizoanei Focsani, generalul de brigada dr. Florinel Damian, care le-a amintit celor prezenti cit de importanta este aceasta zi. "Poporul roman sarbatoreste ziua Armatei Romaniei, ziua romanilor care imbracati in uniforma militara vegheaza permanent la unitatea, integritatea si suveranitatea Romaniei. Originea acestei sarbatori se regaseste in dimineata zilei de 25 octombrie 1944, cind marile unitati ale armatei romane au respins inamicul pina la marginea orasului Carei si ulterior printr-un ultim efort au eliberat orasul consfintind astfel actul eliberarii ultimei parti de teritoriu romanesc", a precizat Florinel Damian. La rindul sau, prefectul Ion Oprea a mentionat ca 25 octombrie constituie amintirea unei zile de implinire nationala, ziua cind armata si-a indeplinit menirea fireasca, dar sacra, aceea de a readuce in hotarul ei patria care a zamislit-o. Dupa discursurile tinute de autoritati, reprezentantii institutiilor au depus coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor. De altfel, Ziua Armatei a fost un bun prilej si pentru politicieni sa pozeze la eveniment cu coroane de flori. Cel mai numeros grup a fost cel al PD-L, dar nici celelalte partide nu s-au lasat mai prejos. Actiunea s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare, pe fondul muzicii militare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.