Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 24.10.2009

Ziarul de Vrancea
24 oct 2009 710 vizualizări
Bogatii romani ar salva statul doar pe hartie; Generalii pro-Basescu, avansati cu premeditare; Traian Basescu: Se folosesc vorbele unui infractor impotriva presedintelui Romaniei, iar Statul roman trebuie sa plateasca in locul teroristului Hayssam 2 milioane de euro lui Ohanesian

Bogatii romani ar salva statul doar pe hartie. Magnatii nu agreeaza introducerea unui nou bir, dar ar fi dispusi sa doneze "caritabil" o parte din avutie. Conditia e ca banii sa nu fie administrati de stat. O parte dintre oamenii bogati din Romania ar fi dispusi sa doneze din averile lor pentru proiecte sociale, atata timp cat banii nu ajung la stat. Ei considera ca problema Romaniei sunt politicienii, care nu stiu sa gestioneze fondurile si aplica doar metode paguboase pentru a iesi din criza, majorand taxele. "Evenimentul zilei" va prezinta raspunsurile mai multor milionari in euro ai Romaniei legate de contributia pe care ar fi dispusi s-o aduca in vederea iesirii mai rapide din criza, noteaza EvZ.


Generalii pro-Basescu, avansati cu premeditare. Asociatia care i-a propus pentru avansare pe "ofiterii ex-PSD" se afla sub inaltul patronaj al presedintelui. Asociatia care i-a recomandat pentru avansarea in grad pe Neculai Ontanu, Gabriel Oprea si Anghel Iordanescu, suporteri declarati ai presedintelui Traian Basescu, functioneaza sub inaltul patronaj al Presedintiei si il are drept membru de onoare pe ministrul apararii, Mihai Stanisoara, noteaza EvZ.


Ana Porgras, campioana fara copilarie. Singura gimnasta din lotul Romaniei care a obtinut o medalie la Campionatele Mondiale de la Londra, bronz la paralele, provine dintr-o familie destramata. Ana Porgras a fost aproape sa abandoneze gimnastica in clasa a patra din cauza scandalurilor din familie. A fost "recuperata" de antrenorii sai, Paul si Agripina Galea, scrie Adevarul.


Traian Basescu: "Se folosesc vorbele unui infractor impotriva presedintelui Romaniei". In urma dezvaluirilor facute in numarul de joi al ziarului Gardianul, primele reactii ale presedintelui Traian Basescu nu au intarziat sa apara. Prin declaratiile facute ieri, liderul de la Cotroceni a recunoscut discutiile cu fugarul Omar Hayssam, personaj principal in afacerea rapirii in Irak a celor trei jurnalisti romani. In stilul sau personal, Basescu a incercat sa arunce pisica in curtea dusmanilor sai electorali din actuala campanie prezidentiala, conducatorii PSD, incercand sa sublinieze ideea ca sirianul era de fapt produsul acestui partid. Mai mult, Traian Basescu a acuzat ca astfel de dezvaluiri nu sunt altceva decat o campanie murdara, chiar daca nimic din cele relatate de ziarul nostru nu a fost infirmat in cadrul declaratiilor facute ieri de acesta, scrie Gardianul.


Statul roman trebuie sa plateasca in locul teroristului Hayssam 2 milioane de euro lui Ohanesian. Ovidiu Ohanesian a castigat acest proces pentru ca autoritatile judiciare au refuzat sa puna sechestru pe averea lui Omar Hayssam si ziaristul nu a avut cum sa-si recupereze despagubirile acordate de instanta. Judecatorii i-au dat castig de cauza lui Ovidiu Ohanesian - unul din cei trei ziaristi rapiti in Irak - care a dat in judecata statul pentru imposibilitatea punerii in executare a sentintei de condamnare a sirianului Omar Hayssam. Potrivit acesteia, Hayssam era obligat sa ii plateasca ziaristului despagubiri (daune morale) de doua milioane de euro, noteaza Gandul.


Meseria care te face sa-ti privesti si mama cu suspiciune. Daca mama ta vine si spune ca te iubeste, verifica informatia... Este prima regula pe care o inveti cand devii detectiv particular". La 35 de ani, Adrian vorbeste despre sine ca despre un om batran. A vazut mai multe decat voia sa vada si a trait mai mult decat altii de varsta lui. Explicatia este simpla - cand altii dorm, el vegheaza. Fuma si inainte de a deveni detectiv particular, acum 10 ani, dar cand il intrebi cat tutun baga in el mai nou, ridica ochii spre cer si da din umeri. "Fara numar". Iti insira si bolile profesionale: "Plamanii, ficatul, rinichii..." Rade amuzat cand ii zici ca practica meseria pe care fiecare baiat, cand era mic, visa sa o aiba, noteaza Gandul.


Sora vitrega. Un urmas al lui William Cuceritorul impiedica intrarea Printului Paul de Romania in Casa Regala. Emma Louisse Ropner este fiica din prima casatorie a Antoniei Colville, sotia lui Mircea Grigore Lambrino, fiul nelegitim din punct de vedere legal al Regelui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino, dar figureaza si ca descendenta indepartata a lui William Cuceritorul, care a fost incoronat in anul 1066 ca primul rege normand al Angliei. Ca urmasa a sotiei lui Mircea Grigore Lambrino, ea trebuia sa ia parte la procesul prin care Printul Paul de Romania cere recunoasterea in Romania a deciziei Tribunalului din Lisabona, prin care magistratii portughezi stabileau, in anul 1955, ca Mircea Grigore Lambrino este fiul Regelui Carol al II-lea. Cu toate acestea, descendenta lui William Cuceritorul nu a putut fi inca citata, absenta sa in fata instantelor romane putand sa conduca la o solutie defavorabila Printului Paul de Romania, informeaza Gardianul.


Arhitectii de sistem din IT domina topul salariilor. Arhitectii de sistem, din domeniul IT, se bucura cel mai mult de munca prestata, intrucat ei sunt cei mai bine platiti angajati din Romania. Va prezentam in continuare topul salariilor din tara noastra, potrivit informatiilor detinute de site-ul BestJobs. Pe locul I se afla arhitectii de sistem seniori, cu un salariu mediu de 3.543 de euro pe luna, urmati de consultantii software cu 3.200 de euro si de CFO (Chief Financial Officer) cu 2.918 euro pe luna, scrie Romania Libera.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.