Ultima oră

Daca ar fi ocupate toate posturile n-am avea unde sa stam!

Ziarul de Vrancea
24 oct 2009 934 vizualizări
Spune prim-procurorul Ion Lefter u procurorii vrinceni au aratat si o alta fata a muncii de magistrat, dar si a problemelor cu care se confrunta de Ziua Europeana a Justitiei Civile u la tribunal vizita a fost virtuala

Ieri, magistratii au imbracat costumele de sarbatoare pentru un eveniment european, Ziua Justitiei Civile. Pragul Parchetului a fost calcat de oameni simpli, jurnalisti sau cunostinte cu scopul de a afla mai multe despre parcursul unui dosar. Procurorii vrinceni au fost vizitati si de un grup de elevi din cadrul Colegiului National "Unirea", care au fost curiosi sa afle mai multe despre aceasta meserie. Liceenii au avut ocazia sa viziteze toate birourile si sa afle cum pot deveni procurori sau grefieri, fiind totodata informati despre cursul dosarelor. Si jurnalistii au putut intra in spatii mai putin acesibile publicului, precum arhivele, in care se ingramadesc la propriu dosarele lucrate de procurori. Un alt spatiu impropriu cu care se "mindresc" procurorii focsaneni este sala serverelor, de fapt un culoar inchis cu termopane, in care se afla calculatoarele. "Avem o problema grava cu spatiul. Cladirea este total inadecvata, nu are nimic din ceea ce este necesar pentru buna functionare. Nu are camera de arhiva sau de arest. Nu s-a facut nici o investitie anul acesta, nici o reparatie, nu s-a dat nici un leu", a precizat prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, care a adaugat ca spera ca situatia sa se rezolve cit mai curind, intrucit exista anumite planuri legate de un nou spatiu. Probleme au unitatile de parchet si in ceea ce priveste personalul, tot mai redus de la an la an, in timp ce numarul cauzelor continua sa creasca. "Daca ar fi ocupate toate posturile n-am avea unde sa stam", a incercat sa indulceasca procurorul Lefter problemele cu care se confrunta.


Porti Deschise on-line la Tribunalul Vrancea


Anul acesta, la tribunal, pentru a doua oara, usile au fost inchise pentru vizitatori, curiozitatile putind fi insa satisfacute prin intermediul unui forum. Ideea, care anul trecut a fost un real succes, a fost imbratisata de aceasta data mai multi magistrati din tara, care au raspuns intrebarilor on-line. Forumul intitulat "Judecatorii in dialog cu justitiabilii" a fost gazduit pe Discutii.Juridice. Disponibilitatea a a raspunde curiozitatilor justitiabililor au avut-o judecatorii Romica Holbea, Simona Nicolau, Mirela Dita, Angelica Cruceanu, Andreea Pascariu, Dinu Jelea, Costica Dita si Adrian Neacsu. Decizia de a purta doar discutii on-line cu justitiabilii a fost luata intrucit cladirea instantei este nesigura. Cu toate acestea, tribunalul a fost dotat cu un banner special pentru aceasta zi, dar si cu un videoproiector, destinate justitiabililor care au avut ieri procese pe rol. Mai mult decit atit, cei aflati in trecere ieri pe holul tribunalului au avut ocazia sa noteze impresiile si doleantele intr-un caiet pus la indemina. (N. CRISTEA, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.