Ultima oră

Militar strivit de cabina unui autocamion stricat

Ziarul de Vrancea
23 oct 2009 1517 vizualizări
Sergentul major se zbate intre viata si moarte la spital

Un militar din Tecuci, angajat la Brigada 8 Artilerie Mixta "Al. I Cuza" Focsani, a fost victima unui grav accident de munca produs ieri dupa-amiaza, la unitate. Sg. Maj. Lucian Alexandru Munteanu, de 32 de ani, angajat la Unitatea Militara 01457, lucra la repararea unui camion in momentul accidentului care l-a bagat in spital in stare critica. "Un subofiter a fost ranit astazi (ieri n.r.), in jurul orei 13.00, in urma producerii unui accident de munca individual. Acesta executa lucrari de reparatie la motorul unui autocamion sub cabina rabatabila a acestuia, in incinta parcului cu tehnica militara al unitatii. In acelasi timp alti doi militari executau manevre de parcare a unui autocamion defect prin tractare cu un alt autocamion in aceeasi incinta. In urma acestei manevre, intre alte doua autocamioane s-a produs o coliziune care s-a soldat cu ranirea sergentului major Lucian Alexandru Munteanu", a precizat capitanul Eugen Ciubotaru, purtatorul de cuvint al Brigazii. In urma izbiturii, cabina s-a prabusit peste soldat. Practic, acesta a fost prins ghemuit sub cabina. A fost scos de colegi si medici dupa aproape un sfert de ora, iar dupa ce a primit primul ajutor de la medicul unitatii a fost transportat in stare grava la spital, cu leziuni multiple. Medicii au decis sa il interneze la terapie intensiva cu diagnosticul "politraumatism prin strivire, traumatism toracic si de bazin, traumatism facial si soc hemoragic". De asemenea, la unitate s-a intrunit o comisie care va stabili cine se face vinovat de ranirea grava a militarului care se zbate acum intre viata si moarte. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 11 ore, 43 minute, 28 secunde
Daca tot suntem membri NATO ar trebui sa avem si dotarile ce se impun! In armata Americana, mentenanta se executa in unitati specializate! Daca autospeciala respectiva (masina de lupta, camion, etc) citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.