Ultima oră

AFACERI-Business Report 21.10.2009

Ziarul de Vrancea
21 oct 2009 697 vizualizări
20.000 euro o garsoniera ANL in Bucuresti; Microsoft vrea sa deschida o fabrica la Craiova; Mircea Basescu si Cazacu au iesit oficial din "Desintco"; iar Moto-masina gandita de Nissan ar putea intra in productie sub marca Infiniti


Locuintele ANL s-ar putea ieftini: 20.000 euro o garsoniera in Bucuresti. Plenul Senatului a adoptat, marti, cu 44 de voturi "pentru" si 29 "impotriva", o propunere legislativa privind modificarea Legii 152/1998, prin care se prevede posibilitatea vanzarii locuintelor construite prin ANL la pret de inventar. "Pretul de inventar reprezinta costul de constructie, la care se adauga costurile suportate de primarii pentru asigurarea utilitatilor. Pretul de inventar al unei garsoniere construite de ANL in Bucuresti este de circa 20.000 de euro, iar in tara variaza intre 14.000 si 17.000 euro, in functie de suprafata, scrie Capital.


Ultra Pro intra in faliment in decembrie, lasand in urma datorii de 28 mil. euro. K Tech Ultra Pro, in urma cu doi ani cel mai mare retailer IT&C din Romania, nu mai are nicio sansa de a reveni pe piata si va fi declarata in faliment in decembrie, spun reprezentantii BDO Business Restructuring - administratorul judiciar al firmei. Compania fondata de sotii Alina si Cristian Fughina, care avea la un moment dat afaceri de peste 70 mil. euro si aproape 700 de angajati, ar putea deveni astfel primul faliment de amploare al unei companii locale, pe fondul crizei economice, scrie Ziarul Financiar.


Microsoft vrea sa deschida o fabrica la Craiova. Microsoft Corporation, cel mai mare producator de software din lume, intentioneaza sa-si deschida o fabrica in viitorul incubator de afaceri gestionat de Parcul Industrial Craiova, a dezvaluit ieri Marin Nicoli, administratorul parcului. Potrivit lui Nicoli, americanii vor sa aduca in Craiova 20 de tineri romani care lucreaza pentru Microsoft, pentru a realiza softuri la costuri reduse, scrie Gazeta de Sud.


Cum sa-ti negociezi o marire salariala in criza? Prima conditie pentru a cere o marire de salariu in criza este aceea de a-ti fi depasit sarcinile pe care trebuia sa le faci sau sa le fi realizat intr-un termen mai scurt. Daca indeplinirea sarcinilor a fost facuta si cu o economie la buget sau printr-o metoda mai inventiva, cu atat mai bine, arata aceasta. Exista sanse sa obtii o marire salariala doar in companiile care au performat, iar acestea sunt extrem de putine. Chiar si in cazul acestor firme, exista un grad de precautie foarte mare, scrie Business Standard.


Mircea Basescu si Cazacu au iesit oficial din "Desintco". Mircea Basescu, fratele presedintelui, si Maria Cazacu, fiica fostului director al Directiei Industria de aparare din Ministerul Economiei, Aurel Cazacu, au iesit oficial, saptamana trecuta, din compania Desintco SRL, dupa ce Registrul Comertului a operat cesiunile catre partenerii lor din firma. Cei doi au anuntat, pe 21 august, ca vor iesi din aceasta companie, scrie Bursa.


Telefoanele toamnei, pentru pasionatii retelelor sociale. Saptamana pe care o parcurgem este una a lansarilor de telefoane. Fie ca este vorba despre noua serie "" Windows phone "" sau despre alte smartphone-uri ori telefoane QWERTY, toate par sa aiba, pe langa ecranele tactile, un nou element in comun: prezenta suportului pentru retelele sociale precum Facebook, Twitter sau MySpace. Cea care pare sa tina "prima pagina" a evenimentelor de pe piata telefoanelor mobile este lansarea de azi a noii serii de telefoane Windows phone, scrie Romania libera.


Cei mai bogati rectori: salarii mici la catedra, averi totale impresionante. Reformarea invatamantului a dat gres, dar universitatile publice sunt tot mai profitabile. Cel putin asa reiese din declaratiile de avere ale rectorilor si ale celorlalti membri din consiliile de conducere academica. Anul trecut, 13 rectori dintre cei 43 care au afisat declaratiile de avere au castigat intre 85.000 euro si 50.000 euro, numai din activitatea de conducere. Multi si-au dublat sau chiar triplat veniturile cuvenite functiei de baza din plata cu ora, dar mai ales din asa-zisa activitate de "cercetare", scrie Capital.


Dilema antreprenorului roman: Daca nu vindeam? Anul este 2009 si e criza. Radu Georgescu resimte criza, pentru ca vanzarile antivirusului RAV s-au redus destul de mult. Dar altii resimt criza si mai dureros: omul de afaceri Florin Andronescu se gandeste daca nu cumva e bine sa inchida compania de credite de consum Credisson... Pentru oricine stie putina istorie a businessului romanesc, scenariile de mai sus sunt imposibile: Radu Georgescu a vandut tehnologia RAV cu ani in urma catre Microsoft, iar Florin Andronescu a iesit din afacerile Credisson si Flanco. Business Magazin a rugat un grup de antreprenori romani sa se gandeasca la un scenariu posibil: cum ar fi evoluat compania lor daca n-ar fi vandut afacerea.


1 din 6 patroni romani se bucura ca e criza. Un patron de IMM din 6 sustine ca perioada grea prin care trec nu numai ca nu le creeaza probleme, ci dimpotriva, chiar are o influenta pozitiva asupra activitatii lor. Concluzia apare intr-un studiu comandat de grupul Erste si realizat de IMAS Viena, care releva faptul ca romanii sunt cei mai optimisti din Europa Centrala si de Est in privinta efectelor crizei asupra afacerilor lor, scrie Gandul.


De ce ar prefera strainii Bucurestiul cand cu 60.000 ă"š¬ pot cumpara un apartament in Berlin? Interesul investitorilor straini pentru piata imobiliara din Romania s-a redus in ultimul an, pe masura ce preturile au scazut pe pietele occidentale chiar si la jumatate, este de parere Ilias Papageorgiadis, CEO al More Real Estate, companie imobiliara care intermediaza tranzactii ale investitorilor straini pe piata locala. Potrivit acestuia, pretul unui apartament de doua camere ajunge la 60.000 de euro in Berlin sau Stuttgart. Preturile pe pietele vest-europene au scazut in ultimii doi ani cu procente cuprinse intre 40 si 80% in functie de segment, cel mai afectat fiind cel rezidential, scrie Ziarul Financiar.


Moto-masina gandita de Nissan ar putea intra in productie sub marca Infiniti. Conceptul Nissan Land Glider ar putea intra in productie, urmand sa fie comercializat sub brandul Infiniti, informeaza Automotive News, care citeaza surse interne. Vehiculul este o combinatie ciudata dintre o masina si o motocicleta. Are patru roti, insa este extrem de ingust si nu poate transporta decat doua persoane, una in partea din fata iar cealalta in partea din spate. Virajele nu reprezinta o problema pentru moto-masinuta ecologica deoarece aceasta a fost inzestrata cu un sistem de inclinare laterala a caroseriei in curbele stranse si in cele luate la viteze inalte, cu senzori, scrie StiriAuto.ro.


Banii de Dacii de la BRD au ajuns in instanta. Corneliu Constantin Sirotta, Margareta Nastase, Petre Rabei si Pompei Victoria, cu totii din Iasi, sunt patru dintre cei opt romani care s-au saturat de tergiversari si au dat in judecata statul roman, reprezentat prin Ministerul Finantelor si Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD). Cu totii cer recuperarea celor 70.000 de lei pentru o Dacie, depusi inainte de 1990 la CEC si transferati apoi la BRD. Toti opt fac parte din grupul celor 2.103 romani care asteapta sa se puna la punct cadrul legal, pentru a intra in posesia banilor depusi. Romanii ale caror depozite pentru Dacii, deschise pe vremea lui Ceusescu, au ajuns la BRD trebuie sa astepte instalarea noului guvern pentru recuperarea banilor. Pentru finalizarea cadrului legal in vederea restituirii acestor sume, pagubitii trebuie sa astepte insa instalarea noului guvern, spun reprezentantii Ministerul Finantelor, scrie Evenimentul Zilei.


Tehnologia Bosch ABS/ESP a devenit mai compacta si eficienta. Inginerii Bosch au reusit sa reduca cu pana la 30% greutatea si dimensiunea noului sistem de reglare a fortei de franare, in comparatie cu versiunea anterioara. Astfel, aceste sisteme de siguranta dezvoltate de Bosch vor fi cele mai mici si mai usoare de pe piata. Sistemul compact ABS (antiblocare la franare) va cantari numai 1,1 kg, iar cel mai usor sistem ESP (programul electronic de stabilitate) va avea o greutate de numai 1,6 kg, scrie 24auto.ro.


Opel, fara lichiditati in ianuarie, daca nu se finalizeaza vanzarea. Directorul societatii fiduciare ce administreaza activele Opel, Fred Irwin, a cerut ieri finalizarea rapida a vanzarii catre compania canadiana Magna, in contextul in care filiala europeana a grupului General Motors risca sa ramana fara lichiditati la mijlocul lunii ianuarie 2010, scrie Business Standard.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.