Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 21.10.2009

Ziarul de Vrancea
21 oct 2009 563 vizualizări
De ce vrea Iliescu sa-l Oprescu pe Geoana; Averea lui Crin - la nevasta, averea lui Becali - la datornici; Doua romance au impresionat 7 milioane de nemti; Furtul BPT: Tuca a avut complici la Ministerul Culturii; Cautatorii de comori din Marea Neagra


Sechelariu pregateste un tun imobiliar. Fostul primar al Bacaului a obtinut, de la consiliul judetean, un teren de doua ori mai valoros decat ceea ce a dat la schimb. Consilierii judeteni din Bacau au aprobat, marti seara, un schimb de imobile si terenuri intre asociatia FCM Bacau si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC). Beneficiarul acestui schimb este fostul primar Dumitru Sechelariu, presedintele onorific al FCM Bacau, care spune ca vrea sa construiasca o Academie de Tenis, scrie EvZ.


Doua romance au impresionat 7 milioane de nemti. Romancele Linda Teodosiu si Petruta Kupper au reusit sa-i uluiasca pe nemti cu talentul lor, la doua concursuri televizate, urmarite de peste 7 milioane de spectatori. Petruta Kupper a plecat din Sibiu acum un an jumate si i-a facut pe nemti sa planga de emotie la concursul "Germania cauta talente". Este Petruta Kupper, 28 de ani, fosta eleva a lui Gheorghe Zamfir. A declarat pentru Gandul ca au ambitionat-o cuvintele maestrului care spunea la cursuri ca toti cei care invata cu el vor reusi.


Oras scos prin parbriz. Din 1990 si pana azi, in Romania si-au pierdut viata in accidente rutiere peste 62.000 de oameni. Adica a disparut un oras ca Alba Iulia sau Zalau... De la inceputul anului au avut loc peste 90 de accidente in care au fost implicate vehicule pentru transportul calatorilor, scrie Cotidianul.


Averea lui Crin "" la nevasta, averea lui Becali "" la datornici. Averea liberalului Crin Antonescu este mai degraba a noii sale sotii, Adina Valean, in timp ce afaceristul George Becali nu sta chiar asa de rau cu lichiditatile: din vara pana acum, a primit 20 milioane de euro de la datornici. Intre primele doua nume grele inscrise, cu acte in regula, in cursa pentru Cotroceni sta o diferenta de la cer la pamant. Averea liderului PNL, Crin Antonescu, nu a iesit niciodata din comun, insa dupa recenta casatorie cu europarlamentara liberala Adina Valean rubricile din declaratia de avere au inceput sa se umple. Sotia lui Antonescu a adus in familie casa si teren in comuna prahoveana Drajna, dar si o Dacia din 2004. La capitolul conturi bancare, tot sotia sta mai sus: Valean are aproape 200.000 de euro, Antonescu "" aproximativ 25.000, scrie Romania libera.


Furtul BPT: Tuca a avut complici la Ministerul Culturii. Fostul secretar de stat Octavian Stireanu a omis sa sesizeze instanta asupra faptului ca Marius Tuca foloseste marca inregistrata BPT si titlul colectiei "Biblioteca pentru toti". "Jurnalul National" vinde ilegal carti cu sigla BPT, bazandu-se doar pe o cerere de inregistrare a marcii, depusa de Marius Tuca la OSIM in nume propriu. Contrafacerea marcii BPT de catre Marius Tuca (43 de ani) si ziarul pe care il conduce, "Jurnalul National", nu ar fi fost posibila daca Ministerul Culturii s-ar fi sesizat la timp si ar fi facut opozitie fata de cererea lui Tuca pentru inregistrarea marcii "Biblioteca pentru Toti", scrie Adevarul.


Cum sa vinzi un oras pentru imobiliare (I). Se intimpla in Romania: in 2001, un cetatean primeste mostenire un teren in satul Cheia, comuna Maneciu, in judetul Prahova. Ajuns la fata locului sa-si ia in primire terenul, omul descopera ca pe el stau, mindre si nestingherite, trei case. Trei! Nici una a lui, fireste. Ca sa se lumineze, omul se infiinteaza la usa Primariei. Aici, ghinion: informatiile despre cine a construit pe terenul lui sint "confidentiale", scrie Academia Catavencu.


Istorii vesele si triste cu neobositul tepar Nati. A negociat preluarea catorva echipe de fotbal, s-a declarat mostenitor al unei averi fabuloase si s-a visat presedinte purtat pe brate de mondenitati. La final, s-a ales cu catuse. Cand "se nastea" candidatul la presedintia Romaniei Nati Meir, intr-o sala incinsa de prezenta Monicai Columbeanu si a catorva dansatoare din buric, o "ursitoare" a luat cuvantul pentru a zice ca avem de-a face cu "noul Obama". N-a fost sa fie: in jurul lui Nati Meir roiesc acum acuzatii de inselaciune, punere in circulatie de valori falsificate, detinere de valori falsificate in vederea punerii in circulatie si falsificare de valori straine, care l-ar putea arunca dupa gratii intre 3 si 15 ani. Asa ca, de luni seara, Meir imparte o celula cu beizadeaua de Craiova, Iustin Covei, scrie EvZ.


Generatia Google: internetul-principalul mijloc de studiu pentru studenti. Internetul a devenit principala sursa suplimentara de studiu pentru studenti, 72% dintre acestia folosind mediul virtual pentru a invata. Doar 22% dintre tinerii de pe bancile facultatilor mai prefera biblioteca, in timp ce 6% folosesc presa scrisa sau alte forme de informare. Peste trei sferturi dintre studentii romani petrec zilnic in fata calculatorului mai mult de trei ore, iar o treime pana la sase ore, reiese dintr-un studiu al Intel Romania, citat de Gandul.


Dosare care sperie lumea. In razboiul dintre PSD si PDL, musca din laptele guvernarii a devenit, peste noapte, Ministerul de Interne. Cine sunt mai-marii zilei care s-ar putea speria de informatiile ce se afla la DGIPI? Pentru cine sunt, in general, serviciile secrete, dar mai ales DGIPI, o sperietoare? Cotidianul pune cap la cap piesele unui puzzle pentru a arata cine sunt personajele pe care apele tulburi ale structurilor de informatii le pot trage la fund, mai devreme sau mai tarziu, in momente in care secretele ar scapa din catusele politice, scrie Cotidianul.


Cautatorii de comori din Marea Neagra. "Mare Nigrum" este singura nava de cercetari marine a Romaniei. Vasul are aparatura si instalatii care le dau posibilitatea celor 25 de cercetatori de la bord sa carteze fundul Marii Negre, sa depisteze noi zacaminte de hidrocarburi si sa certifice gradul de poluare a apelor. Dupa ani de cercetari, nava a descoperit in Marea Neagra zacaminte uriase de gaz-hidrati. Specialistii spun insa ca acestea sunt la o adancime de aproximativ 2.200 de metri fata de suprafata apei. Problema este ca nu a fost inca inventata tehnologia necesara exploatarii unor astfel de resurse, scrie Romania libera.


De ce vrea Iliescu sa-l Oprescu pe Geoana. Pentru ca are cu ce. Sau, mai exact, cu cine, asta ar fi raspunsul la intrebarea de mai sus. Desigur, exista si varianta ca Iliescu nu vrea sa-l Oprescu pe Geoana. Dar daca Geoana se Oprescu singur, atunci sa aiba si Bunicuta pe cine plimba in parcul Puterii. Tocmai din motivele astea, vi-i prezentam, in continuare, pe toti oamenii presedintelui Iliescu, angajati acum in campania posibilului presedinte Oprescu. Si, ca bonus, inca niste oameni care trudesc la chirurg, dar care vin din partea altui presedinte: cel al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, scrie Academia Catavencu.


Secretarul general al ONU: "Nici o tara nu poate face fata singura crizelor actuale". Sud-coreeanul Ban Ki-moon se afla de aproape trei ani in functia de secretar general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). Si-a inceput mandatul in 2007, in ultimii ani ai "erei" George W. Bush, in care rolul ONU si cel al multilateralismului in politica internationala au fost serios erodate. Astazi, Ban Ki-Moon gestioneaza o serie de crize internationale si regionale "" atat pe cele din 2007, cat si altele noi, insa declara ca atmosfera este "incurajatoare". Administratia Barack Obama a ales sa abordeze dosarele dure ale securitatii internationale impreuna cu ceilalti mari actori globali prin intermediul organizatiei pe care Ban Ki-Moon o conduce la nivel executiv. Citeste integral un interviu acordat lui Richard Kiessler, editorul pentru afaceri internationale al grupului WAZ "" coproprietar al Romaniei libere.


de R.B. HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.