Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 20.10.2009

Ziarul de Vrancea
20 oct 2009 601 vizualizări
Greva generala, reprogramata; 4.000.000 de romani vor fi infectati cu gripa porcina; De ce nu are Romania nici o universitate in topurile internationale; Teste medicale pe om: Romanul, "cobaiul" preferat

Greva generala, reprogramata. Sindicalistii au in vedere amanarea grevei generale pe termen nelimitat, pentru luarea unei decizii urmand sa fie consultate din nou organizatiile din teritoriu, desi rezultatele unui referendum organizat anterior pe aceasta tema erau in favoarea protestelor. Motivul: luptele politice "de sezon". "Exista posibilitatea amanarii protestelor pana dupa alegeri, insa aceasta decizie se va lua la nivelul organizatiilor din teritoriu si la nivelul consiliului director", spune liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea. Integral in EvZ.


Teste medicale pe om: Romanul, "cobaiul" preferat. Industria testelor medicale pe om a propulsat Romania in topul tarilor-sursa pentru "cobaii" solicitati de companiile straine producatoare de medicamente. In timp ce unii medici s-au imbogatit nesperat, starea precara a sistemului sanitar actioneaza ca o piedica pentru specialistii care se tem sa intre in circuit intrucat dotarile slabe din spitale ar putea ameninta rezultatele studiilor clinice, scrie Romania Libera.


22 de milioane de lei ne costa pensiile magistratilor. Fiecare roman contribuie lunar la cele 40 de milioane de lei care acopera pensiile de serviciu ale categoriilor speciale de bugetari. Aproape 40 de milioane de lei noi platesc romanii luna de luna pentru a acoperi diferenta suportata de la bugetul de stat pentru pensiile speciale ale aproape 8.000 de concetateni privilegiati, care sunt in baza de date a Casei Nationale de Pensii (CNPAS). Din aceasta suma, aproape 22 de milioane de lei revin, din bugetul statului, categoriei de pensionari in care se incadreaza fostii magistrati si personalul auxiliar din justitie, scrie EvZ.


4.000.000 de romani vor fi infectati cu gripa porcina. Cele 15 cazuri de gripa porcina inregistrate la caminul din Iasi, la care se adauga alte noua depistate in diferite judete din tara, ridica la 375 bilantul imbolnavirilor cu virusul A/H1N1 in Romania. Epidemiologii se asteapta la un varf de aproximativ patru milioane de infectari, insa asigura ca exista suficiente doze de vaccin care vor fi administrate incepand cu 1 decembrie, scrie Romania Libera.


Primele cazuri de gripa de sezon. Institutul "Cantacuzino" a confirmat izolarea a trei

cazuri de infectii cu virusul gripal sezonier, primele din acest sezon. Cele trei cazuri au fost depistate la persoane cu varste cuprinse intre 2 si 22 de ani, in judetele Suceava, Cluj si Prahova. In plus, in ultima saptamana au fost confirmate 24 de cazuri de gripa cu tulpina noua A/H1N1, totalul la nivel national ajungand la 375. Cazurile noi au fost depistate in tr-un focar dintr-un campus din Iasi, in Bucuresti, Cluj, Mures, Prahova si Sibiu, toate fiind de import. Integral in EvZ.


De ce nu are Romania nici o universitate in topurile internationale. Pentru al doilea an consecutiv, universitatile romanesti se afla in afara topurilor internationale. Dupa ce, in anul 2007, Universitatea din Bucuresti (UB) a reusit performanta de a fi singura institutie de invatamant superior care a acces in clasamentul intocmit de Times Higher Education, ocupand pozitia 472 din 500, ultimele doua editii ale topului au insemnat scoaterea invatamantului superior din elita mondiala. Cea mai recenta clasificare pozitioneaza UB in afara topului 500, anume la categoria 500+, in timp ce Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, nou-intrata in top, figureaza la categoria 600+. Integral in Gandul.


Banca Mondiala nu vrea sa vorbeasca cu Boc. Reprezentantii Bancii Mondiale vor veni in Romania dupa formarea unui nou guvern. Dupa Fondul Monetar International si Banca Mondiala (BM) a decis sa amane vizita de evaluare in Romania, pana la formarea noului guvern, a declarat pentru AFP, un reprezentant al biroului institutiei financiare. "O misiune a Bancii Mondiale care trebuia sa vina in aceasta saptamana la Bucuresti pentru evaluarea implementarii reformelor a fost amanata, in lipsa unui interlocutor", a declarat reprezentantul Bancii Mondiale. Integral in Cotidianul.


Politstii nu vor asigura paza sectiilor de votare fara plata orelor suplimentare. Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) si-a reafirmat in prag de alegeri prezidentiale hotararea politistilor de a nu participa, fara o plata suplimentara corespunzatoare, la activitatile de paza a sectiilor de votare, cerute pentru scrutinurile din lunile noiembrie-decembrie. Politistii continua, prin hotararea lor, presiunea sindicala asupra guvernantilor si reactioneaza justificat fata de mentinerea a 8.000 de posturi neincadrate in politie, sub pretextul realizarii de economii pentru bugetul statului. Integral in Gardianul.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.