Ultima oră

POLITICA: Politic Show 20.10.2009

Ziarul de Vrancea
20 oct 2009 515 vizualizări
Johannis l-a ridicat pe Antonescu cu sase procente; A inceput razboiul de uzura pentru premieri; Deputatii voteaza maine daca se incepe urmarirea penala a Elenei Udrea; Basescu vrea Guvern de oameni cu "reputatie recunoscuta"

Johannis l-a ridicat pe Antonescu cu sase procente. Klaus Johannis se dovedeste a fi un bun agent electoral pentru Crin Antonescu, prezidentiabilul PNL sarind cu sase procente in sondaje, dupa promovarea primarului Sibiului pentru postul de premier. Daca in perioada 17 septembrie-7 octombrie, Antonescu era creditat, ca intentie de vot, cu 13%, potrivit unui megasondaj CSOP, acesta a ajuns la 19%, conform unui studiu realizat de acelasi institut intre 16 si 18 octombrie. Integral in EvZ.


A inceput razboiul de uzura pentru premieri. PSD si PNL ii cer lui Traian Basescu sa intrerupa demersurile fara sanse ale premierului desemnat de a-si alcatui o echipa si sa accepte negocieri pentru solutia Iohannis. Intre timp, Lucian Croitoru a incercat "sa-l seduca" pe Mircea Geoana cu o propunere de neacceptat: "doua, trei nominalizari PSD pentru MAI". Propunerea a fost respinsa. La jumatatea drumului pana la expirarea timpului pe care-l are la dispozitie pentru formarea unui cabinet cu care sa se prezinte in Parlament Lucian Croitoru se gaseste practic in aceeasi situatie ca la inceput, scrie Romania Libera.


Deputatii voteaza maine daca se incepe urmarirea penala a Elenei Udrea. Deputatii vor dezbate si vota maine raportul comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, in care se solicita revocarea din functie si inceperea urmaririi penale pentru ministrul Turismului Elena Udrea, potrivit secretarului camerei Deputatilor Dumitru Pardau (PDL). Deputatii au inceput dezbaterile pe marginea raportului Udrea in urma cu doua saptamani, cand intreruperea sedintei dupa ce au vorbit doar Ludovic Orban, presedintele comisiei de ancheta si ministrul Turismului Elena Udrea a starnit un adevarat scandal. Integral in Adevarul.


Basescu vrea Guvern de oameni cu "reputatie recunoscuta". Presedintele Traian Basescu isi schimba declaratiile de la o zi la alta in functie de cum bate vantul. Dupa ce acum patru zile excludea un guvern de tehnocrati si dorea un Executiv politic, ieri s-a rasucit si a admis ca premierul desemnat Lucian Croitoru va propune Parlamentului un Guvern cu mai putini ministri si ca va pune accentul pe oameni cu "reputatie recunoscuta" in domeniu, indiferent de implicarea politica. Integral in Gardianul.


In editorialul "Romania, o tara redusa la absurd" Elena Vijulie scrie: "Traian Basescu a desemnat alt premier decat cel propus de majoritatea parlamentara care a facut sa cada Guvernul Boc si nu este dispus sa negocieze. Cele cinci partide de 65% declara ca vor merge pana in panzele albe cu "solutia Iohannis" si nu sunt dispuse la mai mult decat intalniri formale cu protejatul Cotrocenilor. Singurul act de guvernamant al Cabinetului Boc, in exercitiu, este legat de organizarea alegerilor." Integral in Romania Libera.


In editorialul "Candidatii: cel bun, cel rau, cel urat." Marius Nitu este de parere ca "Duelurile dintre domnii Basescu, Geoana si Antonescu sunt atat de dese incat si-au consumat rezerva de seriozitate si-au inceput sa semene cu un spaghetti western. In celebrul film "Cel bun, cel rau, cel urat" al lui Sergio Leone, la sfarsit, personajele participa la un duel in trei intr-un cimitir. Fiecare vrea comoara, fiecare vrea sa-i impuste pe ceilalti doi. E ca in filmul nostru electoral, cu atacuri incrucisate. Basescu si Antonescu se acuza unul pe altul de furt al ideii de campanie "Romania bunului-simt", Antonescu si Geoana se incaiera pe Klaus Iohannis, primarul Sibiului, apoi amandoi se bat cu presedintele pe tema premierului." Integral in Gandul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.