Ultima oră

Mesterul Manole isi face ucenicia in Piata Unirii

Doina Ganea
20 oct 2009 1000 vizualizări
Lucrarile de executie la Piata Unirii din Focsani au fost aminate cu 8 luni, in conditiile in care termenul de finalizare era 30 noiembrie 2009 u edilul Decebal Bacinschi este pesimist in privinta respectarii si acestui ultim termen de finalizare a lucrarilor

Lucrarile de refacere a Pietei Unirii din Focsani vor mai dura cel putin pina la 1 iulie 2010. Aceasta in conditiile in care constructorul Unicom Galati va respecta noul termen de incheiere a lucrarilor. Potrivit oficililor Primariei Focsani, 30 noiembrie 2009 era termenul de finalizare al proiectului "Recalificare Urbana - Perimetrul istoric Piata Unirii, Gradina Publica Focsani". Deocamdata, constructorul nu a ajuns insa nici macar la jumatatea lucrarilor. Principalul motiv pentru care acesta a solicitat prelungirea termenului pina in luna iulie a anului viitor este situl arheologic descoperit in miljocul Pietei Unirii. "Avem o adresa de la consultantul Inocsa care ne-a spus ca cei de la Unicom mai au nevoie pina la 30 iunie ca sa execute lucrarile. Ei au venit cu scuza ca s-a intirziat mult cu descarcarea arheologica si alte lucrari mai grele. Adevarul este insa ca se putea lucra totusi la alte obiective intre timp. Am vazut ca abia au dat jos schelele de pe Ateneul Popular. Bani sint, numai ca nu s-a lucrat. Nu cred ca sint in stare sa termine asa cum am stabilit", ne-a declarat primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, si el constructor cu state vechi in meserie. Edilul a mai precizat ca va instiinta Consiliul Local despre situatia lucrarilor, dar ca mai mult de atit nu se poate face. Dupa cum au evoluat lucrarile pina acum, edilul Focsaniului este neincrezator ca cele doua mari firme care se ocupa de implementarea proiectului, Dedal Bahamat si Unicom Galati, vor putea respecta noul termen de punere in functiune. Valoarea totala a proiectului finantat in proportie de 85% din fonduri europene este de 8 milioane de euro, din care partea CL Focsani este de aproape 1,5 milioane de euro. Edilul sef sustine ca nu exista riscul cresterii costurilor lucrarilor. Singurul risc al aminarii este cursul de schimb valutar. "Toate cheltuielile sint prestabilite, atit la materiale cit si la manopera. Singura problema care ar putea aparea este la cursul de schimb. Dar cu cit ar putea sa mai creasca in opt luni moneda euro? Nu cred ca va fi o crestere foarte mare", crede edilul sef al Focsaniului. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.