Ultima oră

Posturi libere pentru judecatori

Nicoleta Cristea
20 oct 2009 828 vizualizări
Judecatorii au sansa de a promova la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la aceasta instanta fiind declarate vacante noua posturi.

Cele mai multe locuri vacante sint la sectia civila si de proprietate intelectuala, respectiv patru posturi, doua sint la sectia penala, tot doua la cea de contencios administrativ si fiscal, in timp ce un post este "licitat" la sectia comerciala. Potrivit instantei supreme, candidaturile se pot depune pina la mijlocul lunii viitoare, data la care se va mentiona si optiunea. Promovarea in functia de judecator la ICCJ se face de catre Consiliul Superior al Magistraturii dintre persoanele care au au obtinut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare, nu au fost sanctionate disciplinar, s-au remarcat in activitatea profesionala si au o vechime in functia de judecator sau procuror de cel putin 12 ani. Potrivit Legii 303/2004, "Nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecatorii care au un interes personal ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege". Aceeasi instanta a a anuntat saptamina trecuta ca se va organiza un concurs, in perioada 12 - 13 noiembrie 2009, in vederea ocuparii postului de prim grefier al sectiei de contencios administrativ si fiscal. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.