Ultima oră

Temperaturi sub 5 grade Celsius in Focsani

Mihaela Beșleagă
20 oct 2009 1100 vizualizări
Din cauza vremii vitrege, locuitorii din Urechesti si Blidari au ramas fara curent electric in noaptea de duminica spre luni

Vrincenii au tremurat bine in aceste zile, cind toamna si-a intrat pe deplin in drepturi cu ploi si frig. Cele mai mici temperaturi inregistrate la Statia Meteo Focsani au fost in noaptea de joi, 15 octombrie, cind au fost 0,7 grade Celsius in Focsani si -3 grade Celsius la munte, la Tulnici. Dupa aceasta data temperaturile au cunoscut o usoara crestere, insa au fost sub 5 grade Celsius in tot judetul. In Focsani s-au inregistrat urmatoarele minime, in noptile de: 17 octombrie 4,4 grade Celsius, 18 octombrie 3,3 grade Celsius, 19 octombrie 4,5 grade Celsius. Dat fiind faptul ca temperaturile au fost pozitive, la munte nu a nins, precipitatiile fiind sub forma de ploaie si lapovita. Conform datelor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA), inregistrate ieri dimineata, cele mai mari precipitatii au cazut la: Martinesti "" 8,5 l/mp, Tulburea "" 8,1 l/mp, Jilistea "" 6,5 l/mp, Nereju - 6,1 l/mp. La Focsani s-au inregistrat 2,4 l/mp.


Pene de curent


Vremea nefavorabila a lasat fara curent electric mai multi locuitori din Urechesti si Blidari, in seara de 18 spre 19 octombrie. La Urechesti, problemele au aparut pe linia de tensiune Cotesti "" Gugesti, intre orele 21.15 si 23.00 avind loc mai multe socuri. Oamenii din localitate s-au plins ca din cauza deselor intreruperi li se pot arde aparatele electrocasnice. "Cauza a fost un contact imperfect la un separator de la transformatorul de linga Vinalcool. Defectiunea a aparut din cauza ploii. In urma interventiei echipelor noastre, la ora 23.00 oamenii au fost realimentati cu energie electrica", ne-a spus Cornel Balsatescu, dispecer de serviciu la Sucursala de Distributie a Energie Electrice Vrancea. Mai multi localnici au sunat seara la sediul redactiei noastre pentru a se plinge ca s-a intervenit cu intirziere. Si la Blidari oamenii au ramas pe intuneric de duminica seara, de la ora 21.00, pina luni dimineata, la 9.45, inclusiv scoala din localitate fiind in bezna. Ieri, in cartierul Unirea "" Odobesti, echipele Electrica au lucrat pentru refacerea unei linii de joasa tensiune, la care se facuse o improvizatie, de aceea, si aici, pina la ora 15.00, oamenii nu au avut curent electric. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.