Ultima oră

Ziua Justitiei modificata de riscul seismic

Daniel Garleanu
20 oct 2009 1176 vizualizări
Ziua Europeana a Justitiei Civile se serbeaza in fiecare an pe data de 25 octombrie, ocazie cu care cetatenii au posibilitatea de a lua contact cu activitatea de judecata, altfel decit in postura de parti intr-o cauza.

Din pacate, in acest an se va organiza virtual, din cauza riscului seismic al cladirii Tribunalului din strada Cuza Voda nr. 8. Asadar cetatenii interesati sa afle cit mai multe despre Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani o vor putea face accesind site-ul www.juridice.ro si urmarind instructiunile afisate, in data de 23 octombrie 2009, in intervalul orar 10 "" 14. "Un grup de judecatori ai instantelor vrincene, dar nu numai, vor raspunde prompt intrebarilor adresate, vor face comentarii si isi vor argumenta opiniile exprimate referitoare la instantele de judecata, la procedurile judiciare sau la sistemul juridic in ansamblul sau", a precizat consilierul Carmen Dantis, purtatorul de cuvint al Tribunalului. De asemenea, persoanele care se vor afla in data de 23 octombrie in sediul instantelor pentru rezolvarea propriilor afaceri judiciare vor avea la dispozitie materiale informative care vor prezenta circuitul cererii de chemare in judecata, li se vor explica unii termeni juridici si vor afla regulile de conduita din instanta de judecata. Pe site vrincenii pot afla felului in care functioneaza organele judiciare sau modul cum se desfasoara procedurile judiciare. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.