Ultima oră

POLITICA: Premierul desemnat a inceput consultarile cu partidele parlamentare

Ziarul de Vrancea
19 oct 2009 583 vizualizări
Lucian Croitoru: Voi cere PSD sa faca 2-3 nominalizari pentru postul de ministru de Interne



Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a inceput, luni, consultarile cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern. El s-a intalnit, luni, la ora 14:00, cu reprezentantii PDL, declarand, la finalul discutiilor, ca "Eu intentionez sa obtin o majoritate pentru a prezenta Guvernul in Parlament" si ca "O sa cer PSD-ului 2-3 nominalizari pentru postul de ministru de Interne. Nu exclud ca oameni care au fost ministri sa mai fie". Premierul desemnat se va intalni marti si cu PNL, PSD, liderii minoritatilor nationale si cei ai UDMR.


Lucian Croitoru anuntase initial ca se va intalni luni si cu reprezentantii PNL si ai minoritatilor nationale, insa in cele din urma, intalnirea a fost programata pentru marti.


Liderul social-democrat Mircea Geoana, care, initial, declarase ca o intalnire cu Croitoru nu isi are rostul, in conditiile in care PSD il sustine pe Klaus Johannis la sefia Guvernului, a acceptat, in cele din urma, o intalnire cu Lucian Croitoru, precizand insa ca face acest lucru "din politete".


* "Este mai mult decat evident ca este folosit ca un iepure de catre domnul Basescu si ca nu are nici un fel de sansa sa gaseasca sprijinul Parlamentului Romaniei", a spus Geoana despre Lucian Croitoru.


PNL, PSD, UDMR si minoritatile nationale au anuntat ca il sustin pentru functia de premier al Romaniei pe primarul Sibiului Klaus Johannis, dar acesta a fost respins de presedintele Traian Basescu. Seful statului l-a desemnat pe Lucian Croitoru sa formeze noul guvern. PDL este singurul partid parlamentar care si-a anuntat sprijinul pentru premierul desemnat.



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.