Ultima oră

Incendiu violent la opt apartamente din Bahne

Dan Chiriac
19 oct 2009 1593 vizualizări
Cinci locatari au fost evacuati in miez de noapte dupa ce acoperisul a doua scari de bloc a luat foc u opt apartamente au suferit pagube de 54.000 de lei

Locatarii unui bloc din cartierul Bahne al Focsaniului s-au trezit brusc simbata, aproape de miezul noptii, dupa ce acoperisul imobilului a luat foc. Flacarile au fost vazute repede de trecatori care au sunat la 112 pentru a chema pompierii. Posibilitatea unui nou incendiu violent, asemanator cu cele produse in urma cu doi ani in Focsani, i-a deteminat pe pompieri sa deplaseze la fata locului forte multiple, mai ales ca luase foc si acoperisul blocului vecin. Cinci autospeciale de la Detasamentul Focsani, dar si grupa operativa de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) au venit pe Aleea Caminului pentru a interveni. Chiar si prefectul Ion Oprea s-a deplasat in Bahne pentru a vedea ce se intimpla. Pompierii au fost nevoiti sa evacueze cinci persoane, din apartamentele lor, pentru ca acestea sa nu devina victime ale pirjolului de la inaltime. Flacarile au atins inaltimi de citiva metri, iar curiosii s-au strins chiorchine la fata locului. Focul a fost stins dupa aproape patru ore. "La interventie au participat 19 subofiteri si cinci ofiteri iar flacarile au mistuit 400 de metri patrati din acoperisul blocului, la cele doua scari. De asemenea, focul s-a extins si la doua apartamente, unde au ars trei usi, o biblioteca si mai multe obiecte de mobilier si uz casnic. Pentru a evita orice pericol am evacut cinci persoane. Opt apartamente au avut de suferit in urma incendiului, raminind fara acoperis", ne-a spus George Dumitrache, ofiterul de presa al ISU Vrancea. Pagubele produse au depasit jumatate de miliard de lei vechi, potrivit primelor evaluari. Oamenii afectati de incendiu plingeau dupa ce au vazut ca au ramas fara acoperis in pragul iernii. "Pagubele produse se ridica la 54.000 de lei. Cauza incendiului nu a fost stabilita deocamdata", a mai spus George Dumitrache. In urma cu doi ani, in Focsani, astfel de incendii devenisera o obisnuinta. Oamenii au crezut mult timp ca acestea sint provocate de un piroman, dar cauza oficiala a acestora a fost pina la urma fumatul sau un gratar facut in podul blocului. Aceste ipoteze sint luate in calcul si in cazul incendiului din Bahne. Pompierii spun ca nu este exclus ca cineva sa fi facut in pod vreun gratar simbata seara sau vreun adolescent rebel sa se fi ascuns acolo pentru a fuma pe ascuns, fara stirea parintilor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 17 ore, 10 minute, 19 secunde
Chiriacule, mai esti frustrat?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.