Ultima oră

Modificari la pensia de serviciu a magistratilor

Nicoleta Cristea
19 oct 2009 1827 vizualizări
Consiliul Superior al Magistraturii solicita modificarea legii care vizeaza pensia de serviciu a judecatorilor si procurorilor.

Astfel, CSM doreste ca cei care solicita pensionarea anticipata sa aiba o vechime de cel putin 25 de ani doar in functia de judecator sau procuror. Aceasta solicitare a CSM vine dupa ce in ultima perioada a existat un val masiv de pensionari anticipate la cererea magistratilor, care desi aveau conditiile de vechime in cariera juridica, nu au activat efectiv in instante sau parchete 25 de ani. "Posibilitatea de a se pensiona inainte de implinirea virstei prevazute de lege trebuie sa apartina numai judecatorilor si procurorilor care timp de 25 de ani au desfasurat activitatea cu caracter juridic de cea mai mare importanta, fiindca sint supusi atit incompatibilitatilor si interdictiilor cit si unui grad ridicat de risc care rezulta din exercitarea functiei", se arata in solicitarea de schimbare a legii inaintata de CSM Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. Concret, este vorba despre modificarea art. 82 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor republicata, potrivit careia "Judecatorii si procurorii se pot pensiona la cerere inainte de implinirea virstei de 60 de ani si beneficiaza de pensia prevazuta la alin. (1), daca au o vechime de cel putin 25 de ani numai in functia de judecator si procuror". (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.