Ultima oră

Hotul de la Arena Com, prins cu ADN-ul

Dan Chiriac
17 oct 2009 2071 vizualizări
Oamenii legii spun ca Mircea Silvius Leonescu are la activ sapte spargeri in toata tara, cu acelasi mod de operare, intre care si unul ratat la Focsani

Barbatul care a incercat sa fure bancomatul amplasat in incinta SC Arena Com SRL Focsani a fost arestat la Hunedoara. Locatia a fost tinta unui jaf esuat de Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 decembrie 2008. Spargatorul de bancomate a fost identificat de procurori in urma profilului genetic, ADN-ul acestuia fiind descoperit in sapte cazuri de furt din ATM-uri amplasate in magazine din Orastie, Vulcan, Zalau, Focsani, Alba Iulia, Blaj si Piatra Neamt, dupa cum au declarat vineri, surse judiciare, citate de Mediafax. In momentul arestarii sale la Hunedoara, Mircea Silvius Leonescu s-a prezentat autoritatilor drept Florin Ioan Hulpus si a incercat sa-l mituiasca pe ofiterul care ii asigura paza. Acesta i-a oferit suma de o mie de euro sau o masina pentru ca politistul sa o contacteze telefonic pe concubina sa, pentru a-i comunica ca a fost arestat si ca are nevoie urgent de un avocat. Oamenii legii spun ca Leonescu ar avea la activ sapte spargeri in toata tara, cu acelasi mod de operare. In cadrul anchetei de la Vulcan, s-a dispus efectuarea unei constatari-stiintifice la Institutul de Criminalistica, astfel stabilindu-se ca profilul genetic al ui Leonescu este identic cu unul dintre profilele obtinute cu ocazia cercetarii la fata locului, din probele biologice recoltate de pe bunurile abandonate, in alte sase fapte similare cu cel in care barbatul a fost arestat. Hotul a dat o spargere si in Vrancea. Procurorii au stabilit ca, pe 1 decembrie 2008, persoane necunoscute au incercat, prin taierea usii de alimentare, sa sustraga banii din bancomatul amplasat in incinta Arena Com SRL Focsani. Procurorii au stabilit ca ardeleanul Leonescu este principalul suspect si ca ar fi fost ajutat de o alta persoana. Cele sapte dosare de furt in forma continuata au fost conexate. Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme a stabilit conexarea celor sapte cazuri, inregistrate la parchetele locale, intrucit ar fi ingreunata administrarea probelor pe raza institutiilor, iar pentru celeritatea solutionarii dosarelor se impune preluarea acestora. Furturile din bancomat au devenit de altfel o moda in Vrancea. Politistii vrinceni mai au de rezolvat alte citeva cazuri in care hotii au reusit sa fuga cu banii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.