Ultima oră

AFACERI: Business Report 15.10.2009

Ziarul de Vrancea
15 oct 2009 504 vizualizări
35 de milioane de euro la 24 de ani: cei mai tineri afaceristi romani; Cinci afaceri pentru viata la tara; Peugeot Bipper Tepee MPV a fost lansat oficial

35 de milioane de euro la 24 de ani: cei mai tineri afaceristi romani. Exista si romani al caror numar de milioane de euro din conturi e mai mare decat numarul anilor stransi in viata. Capital vi-i prezinta pe primii cinci cei mai tineri afaceristi ai Romaniei. Andrei Lisinschi jr. 24 de ani, 35 mil. euro Desi figureaza impreuna cu familia cu o avere de 45 de milioane de euro, el poate fi considerat in continuare cel mai tanar milionar, detinand 75% din pachetul majoritar de actiuni al grupului de firme Profiland-Intfor din Galati.


Snack Attack se lupta sa iasa din insolventa. Snack Attack, o retea de fast-food de 17 restaurante, care a introdus conceptul de sandvis pentru pranz si care a intrat in insolventa la inceputul lui iunie, la cererea unui furnizor de carne de pui, spune ca si-a platit pana in prezent aproape toate datoriile catre furnizori si ca asteapta din partea creditorilor scrisori de retragere de la masa credala, scrie Ziarul Financiar.


La Parlament se pregateste o amnistie fiscala de un an. Toate firmele active din Romania ar putea beneficia de amanarea la plata a datoriilor catre stat cu pana la un an, deoarece articolul din ordonanta de urgenta care prevede aceasta posibilitate exclusiv pentru firmele care nu inregistrasera datorii pana la 30 septembrie 2008 a disparut la Senat, scrie Business Standard.


Cinci afaceri pentru viata la tara. Evz.ro va prezinta cinci afaceri agricole "curate", din care va puteti intretine familia. Sfaturile vin din partea specialistilor prezenti la targul IndAgra, care are loc la Romexpo Bucuresti, intre 14 si 18 octombrie. In general, tinerii care doresc sa inceapa o afacere agricola se feresc de cresterea animalelor. Un om din Bistrita vine cu solutia apiculturii, doar "albina este cel mai curat animal". Alte afaceri agricole cu potential sunt cultivarea florilor, a legumelor si a cerealelor, fie pentru biocombustibil, fie pentru consum.


Banii tinuti in banca de romani, un lux in urmatorii cinci ani. Deprecierea leului va micsora sumele pe care romanii le vor economisi in urmatorii 5 ani, cred participantii la un studiu realizat de un institut din Austria. Inflatia, situatia economica instabila, pierderea locului de munca si scaderea venitului sunt principalele motive care i-au facut pe respondentii la chestionarul realizat de IMAS Austria pentru BCR sa se arate pesimisti din acest punct de vedere, scrie Gandul.


Analistii: Nu poate fi vorba despre un atac speculativ pe leu. In ciuda tensiunilor politice, care au dus leul la minimele ultimelor sapte luni, analistii considera normala presiunea mai mare din piata valutara a ultimelor doua zile, de la demiterea Guvernului. "Nu este vorba despre un atac speculativ, un atac pe leu implica mai mult decat o serie de tranzactii speculative", este de parere Vlad Muscalu, economist ING, care a mai adaugat ca presiunea mai mare din piata este normala, dat fiind criza politica, citeaza Bursa.


Sfarsitul dominatiei SUA. Euro si yenul, noile monede de rezerva ale lumii. In ultimele trei luni, 63% din rezervele bancilor centrale ale lumii au fost pastrate in moneda europeana si cea japoneza. Dominatia dolarului ca moneda de rezerva a luat sfarsit. Iranul este una dintre tarile care au anuntat ca euro a depasit ca pondere dolarul in rezervele bancii sale centrale, care se ridica la circa 100 de miliarde de dolari, scrie Cotidianul.


Peugeot Bipper Tepee MPV a fost lansat oficial. Peugeot a lansat oficial cel mai noul model MPV al sau, Peugeot Bipper Tepee. Vehiculul de cinci locuri are o capacitate de depozitare a incarcaturii de pana la 884 litri, reusind sa isi mentina lungimea sub patru metri. In ceea ce priveste motorizarile, MPV-ul este oferit atat cu propulsor pe benzina cat si diesel, cu o capacitate de 1,4 litri, scrie StiriAuto.ro.


Viitorul Audi A1 va avea aceleasi versiuni constructive ca si A3. Noul model de intrare in gama de la Audi, care urmeaza sa fie prezentat in premiera mondiala, anul viitor, la Salonul de la Geneva, nu va fi cu mult diferit de conceptele A1 Sportback si A1 Metroproject quattro (foto), prezentate anul trecut, la Paris, respectiv Tokyo. Acest detaliu a fost dezvaluit de catre Peter Schwarzenbauer, responsabil la Audi, pe partea de vanzari si marketing, publicatiei Car Magazine. Versiunea cu care Audi A1 isi va face debutul va fi cea cu 3 usi, in mai multe variante de motorizare, scrie 24auto.ro.


TOP: Cele mai scumpe MBA-uri din Romania. Cel mai scump program derulat in acest moment este un EMBA oferit de WU Executive Academy, din cadrul Universitatii Economice si de Afaceri din Viena, care costa 35.000 de euro si dureaza 14 luni. Specializarea este general management, iar anul trecut a avut 30 de absolventi, adica incasari de putin peste un milion de euro, scrie Business Magazin.


Nemtii recruteaza medici romani. Cel mai mare lant de spitale din Germania, Asklepios Kliniken, vine in Romania pentru a angaja rezidenti cu 2.000-3.000 de euro lunar. 2.000 de posturi in strainatate sunt puse la bataie la Targul de cariere medicale, care incepe maine la Facultatea de Medicina "Carol Davila" din Bucuresti, scrie Adevarul.


Cum ramane un bancher roman fara bani si fara un Aston Martin luat in leasing. Lucian Isar, fost vicepresedinte al Bancpost, se afla in conflict cu o firma de leasing pentru ca aceasta ii cere sa plateasca valoarea unui Aston Martin, desi bancherul a returnat masina firmei. Automobilul a costat 185.000 de euro. Folosindu-se de o clauza existenta in contract, firma de leasing a cerut bancherului o suma de bani sub titlul de despagubire. Problema este insa ca acesta suma se apropie binisor de valoarea initiala a masinii, scrie Capital.


Afacere din nostalgia pentru o marca de cafea. Imbracata in ambalaj auriu, cafeaua Alvorada era inainte de 1989 una din marcile "de calitate, din import" care te ajuta sa castigi bunavointa functionarilor sau altor persoane "din sistem". Daca iti permiteai sa o consumi, si nu sa o faci "cadou", te ajuta chiar sa te refugiezi cateva clipe din lumea gri, cu rafturi goale si gust de nechezol, scrie Startups.ro.


Pachetele turistice de Revelion, mai ieftine cu 20%. Tarifele pentru pachetele turistice din perioada Sarbatorilor de iarna inregistreaza o scadere medie de 15-20%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Daca anul trecut, principala destinatie pentru vacanta de iarna a romanilor a fost Austria, pentru finele lui 2009, in topul preferintelor se afla Bulgaria, scrie Business Standard.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.