Ultima oră

Presedintele BEJ Vrancea va fi judecatorul Viorel Voineag

Nicoleta Cristea
14 oct 2009 3103 vizualizări
BEJ Vrancea a luat fiinta ieri, judetul nostru fiind singurul ramas in urma la acest capitol u Aceasta decizie reprezinta un sacrificiu individual al celor care au decis sa se ofere , crede presedintele tribunalului

Ultimul judet fara Birou Electoral Judetean, Vrancea, are de ieri componenta completa. Reluarea alegerilor membrilor BEJ s-a facut la solicitarea Biroului Electoral Central, care a considerat ca prima incercare de desemnare a presedintelui si a celor doi loctiitori nu a fost legala. Astfel incit duminica, BEC a trimis o decizie care il obliga pe presedintele tribunalului sa refaca procedura, chiar daca judecatorul Neacsu a precizat ca organismul electoral nu are atributii legale privind cariera magistratilor. Dupa tragerea la sorti de ieri, presedintele BEJ Vrancea a fost desemnat judecatorul Viorel Voineag, care are sedinte pe rolul sectiei civile a tribunalului. Magistratul a fost transferat efectiv in Vrancea in luna martie a acestui an. Loctiitorii acestuia au fost numiti judecatoarea Rodica Neagu, din cadrul sectiei penale, si judecatoarea Mariela Dibus, din cadrul sectiei de contencios. De altfel, cei trei magistrati au fost singurii care au acceptat sa fie detasati in BEJ, din cei 23 de judecatori in exercitiu aflati la aceasta instanta. Inainte de extragerea propriu-zisa, unul dintre reprezentantii PD-L aflati in sala a solicitat sa numere personal cartonasele pe care erau trecute numele judecatorilor, pentru a se convinge ca toti cei 23 vor fi introdusi in urna. Presedintele Tribunalului a subliniat neimplicarea Consiliului Superior al Magistraturii, care nu a luat nici pina acum in discutie solicitarea de a puncta obligativitatea judecatorilor de a fi implicati in alegeri. "Mai multi judecatori au aratat ca-si dau consimtamintul, dar aceasta nu inseamna o reevaluare a pozitiei sau a solicitarilor noastre catre CSM. Reprezinta modul in care noi intelegem sa actionam. Aceasta decizie reprezinta pe de o parte un sacrificiu individual al celor care au decis sa se ofere si unul colegial fata de ceilalti", a punctat presedintele Adrian Neacsu. Conform legii, birourile electorale judetene sint alcatuite din trei judecatori, un reprezentant al Autoritatii Electorale Permanente desemnat de catre aceasta prin hotarire si din cel mult sapte reprezentanti ai formatiunilor politice care au propus candidati. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.