Ultima oră

Vine frigul!

Raluca Manolache
13 oct 2009 1057 vizualizări
De astazi pina joi va ploua cu galeata si se va raci accentuat u Comitetele pentru Situatii de Urgenta au intrat in alerta si, daca se impune, se va institui serviciul de permanenta la primarii

Ne asteapta zile friguroase si cu ploi abundente. Administratia Nationala de Meteorologie a transmis ieri o atentionare cod galben pentru toata tara, inclusiv pentru judetul Vrancea, conform careia din aceasta dimineata si pina joi la prinz, vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece. Vintul va prezenta intensificari temporare, iar in zona montana inalta va viscoli ninsoarea. "In intervalul 13 octombrie ora 6.00 - 15 octombrie ora 12.00, vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada. In regiunile centrale si vestice precipitatiile vor fi mixte, iar in nord-vest si la munte vor predomina ninsorile. Vintul va avea intensificari in toate regiunile, iar in zona montana inalta va fi tare, viscolind ninsoarea", arata meteorologii de la ANM. De astazi, mai ales in nord si la munte, cantitatile de precipitatii vor atinge si depasi 20 l/mp - 30 l/mp. Astfel, au fost atentionate si Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta (CLSU), care trebuie sa monitorizeze in permanenta efectele schimbarilor de vreme, pentru a putea lua masurile preventive, in scopul limitarii efectelor negative si a avertizarii operative a populatiei in eventualitatea aparitiei unor situatii de urgenta. Acolo unde situatia impune, se va institui serviciul de permanenta la primariile localitatilor vizate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. "Fata de cele semnalate, au fost atentionate CLSU, care vor lua urmatoarele masuri: indepartarea depozitelor de material lemnos si rumegus de pe malurile cursurilor de apa si din albiile torentilor, verificarea si asigurarea starii de functionalitate a sistemelor de avertizare si alarmare, obligativitatea avertizarii populatiei din localitatile aflate in zonele vulnerabile sau expuse riscului la inundatii, necesitatea supravegherii permanente, pe durata atentionarii, a podurilor, podetelor si altor sectiuni inguste de pe cursurile de apa, in scopul evitarii blocarii lor cu plutitori, precum si a zonelor in care este posibila formarea torentilor si luarea tuturor masurilor de protectie a persoanelor si bunurilor impotriva efectelor provocate de desprinderea sau caderea unor elemente din infrastructura de constructii, precum si ca urmare a ruperii si prabusirii unor arbori", spun pompierii. Si turistii care viziteaza zonele cu risc vor fi avertizati privind pericolele la care se expun in cazul camparii pe firul vailor cursurilor de apa sau al parcurgerii unor trasee turistice din regiunile potential a fi afectate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.